Upbit
Exchange

Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit

Upbit, één van de grootste crypto-exchange van Zuid-Korea, heeft aangekondigd dat het de stortingen en opnames van digitale activa voor bedragen groter dan 1 miljoen Koreaanse won (ongeveer $721) tijdelijk zal opschorten. Deze beslissing volgt op wijzigingen bij Ten&Ten, de virtual asset service provider (VASP) die de beurs ondersteunde bij dergelijke transacties.

De ‘Travel Rule Solution’-service onverwacht beëindigd

Op 17 april maakte Upbit bekend dat de opschorting verband houdt met het stopzetten van de Travel Rule Solution-service van Ten&Ten. Deze dienstverlening, essentieel voor het faciliteren van grote transacties, werd onverwachts beëindigd nadat Ten&Ten op 15 april haar transactieondersteuning staakte. Gebruikers hebben tot 22 april 10:00 uur Koreaanse standaardtijd om hun crypto-activa op te nemen.

Deze ontwikkeling treft niet alleen Upbit, maar ook andere Zuid-Koreaanse VASP’s zoals Bblock, Gopax en Coinone, die allen faciliteiten bieden voor grote cryptotransacties.

Groeiend toezicht van financiële autoriteiten

Dit nieuws komt temidden van een groeiend toezicht door de Zuid-Koreaanse financiële autoriteiten, die van plan zijn om eind april of begin mei nieuwe regelgeving te introduceren die strengere eisen stelt aan tokennoteringen en de handel in digitale activa.

Upbit, dat door de Europese Unie werd gerangschikt als de tweede grootste cryptobeurs qua marktaandeel na Binance, zag een daling in het 24-uurs handelsvolume begin april, na een piek in maart waarbij de beurs een record handelsvolume van bijna $15 miljard noteerde. Deze piek viel samen met een nieuwe recordhoogte van Bitcoin, die op 5 maart $69.200 bereikte.

Daarnaast is in Hongkong goedkeuring verleend voor drie Bitcoin-fondsen die naar verwachting binnen twee weken op de Hong Kong Stock Exchange genoteerd zullen worden, een stap die mogelijk verdere invloed zal hebben op de marktontwikkelingen in de regio Azië-Pacific.

Exchange nieuws

Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’