Altcoin, Cardano

Oprichter Cardano: ‘mei is een belangrijke maand voor ons’

Updates, upgrades en implementaties – zo hebben de afgelopen maanden van Cardano eruit gezien. Het bedrijf lijkt redelijk op schema te liggen met betrekking tot hun roadmap.


Vooruitgang op het gebied van technologie

Charles Hoskinson, de CEO van Cardano, vertelde in zijn nieuwste podcast over wat Cardano de komende dagen van plan is. Hij zei dat mei een belangrijke maand was en dat ze een enorme hoeveelheid aan interne tests hebben doorstaan. Momenteel worden meer dan 1500 mensen getraind door de pioniers van Plutus om code op het testnet te implementeren. Hoskinson zei hier het volgende over:

“De integratie van Plutus verloopt heel goed met de node. De teams werken goed. We zijn waar we moeten zijn.”

Tegen het einde van deze maand wordt een presentatie over Mithril en het nieuwe hydra-prototype verwacht. Mithril is het Light Client-protocol van Cardano en Hoskinson benadrukte dat het voor hem een “hoge prioriteit” had. Light-clients upgraden zichzelf meestal naar een volledige node. Hoskinson zei:

“Je zou een gefedereerde datafeed kunnen hebben van de state pool operators, of je kunt een centrale server hebben, of je kunt crypto evolueren en veel geavanceerdere cryptografische primitieven gebruiken.”


Budgetvergroting IOHK

De CEO van Cardano vestigde ook de aandacht op een budgetvergroting van $1,5 miljoen om hun Omega-team op te schalen. Volgens de roadmap is het belangrijkste doel van de Omega-versie om een snelheid van duizend transfers per seconde te bereiken. Dit zou een schaalbaar ecosysteem op het netwerk creëren en het ook beschermen tegen 51 procent aanvallen. Hoskinson stelde het volgende:

“We lopen momenteel voorop in de PoS-wereld. Ik denk dat we de meest ontwikkelde van alle PoS-protocollen zijn.”

Hoskinson onthulde ook dat Cardano hun onderzoeksactiviteiten zou opschalen. Cardano zal waarschijnlijk in de nabije toekomst ongeveer $9 miljoen investeren.