Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Oprichter Huobi: Bitcoin betreedt de bearmarkt en zal in 2025 pas herstellen

Bitcoin betreedt waarschijnlijk een berenmarkt en de volgende grote rally zal waarschijnlijk pas eind 2024 of begin 2025 komen, zo vertelt Du Jun, mede oprichter van één van de grootste crypto exchanges ter wereld.


Het is wachten op de Bitcoin halving

Du Jun, vertelde zondag aan CNBC dat bitcoin-prijzen vaak worden beïnvloed door een technologische verandering in het cryptocurrency-netwerk, genaamd “de Bitcoin halving”.

de Bitcoin halving is een belangrijk kenmerk van de Bitcoin en verwijst naar een halvering van de hoeveelheid BTC tokens die de miners ontvangen als beloning voor het valideren van transacties. De laatste halving vond plaats in 2016 en 2020 en crypto analisten verwachten dat de volgende in 2024 zal plaatsvinden.

In 2017 en in 2021 vond een bullmarkt plaats, en dus zal de volgende waarschijnlijk ongeveer een jaar na de halving in 2024 plaatsvinden, zei Du. Het idee is dat de halvering het aanbod vermindert, waardoor de prijs stijgt.

“Als deze trend zich voortzet, bevinden we ons nu in het beginstadium van een bearmarkt”, vertelde Du aan CNBC.

Toch voegde hij eraan toe: “Het is moeilijk om precies te voorspellen wanneer de BTC prijs weer op zal leven. Dit omdat er zoveel andere factoren zijn die ook van invloed kunnen zijn op de markt, zoals geopolitieke problemen, waaronder oorlog of de COVID pandemie.”

“Na deze cyclus zal het pas eind 2024 tot begin 2025 duren voordat we de volgende bullmarkt kunnen verwelkomen.” (Een bullmarkt is een periode waarin de prijzen constant stijgen, terwijl een bearmarkt het tegenovergestelde is.)


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Een drastische koersval

De cryptomarkt is drastisch gedaald sinds november 2021. Op dat moment bereikte de Bitcoin prijs een recordhoogte van bijna $69.000. Nu, op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC token nog maar rond de $38.770, wat betekent dat de koers bijna is gehalveerd.

Bitcoin grafiek – 1 week per candle – Bron: Tradingview

Zowel cryptocurrencies als de aandelenmarkt zijn zwaar getroffen door de plannen van de Federal Reserve om de rente in 2022 fors te verhogen. Ook de mogelijke invasie in Oekraïne doet de financiële markten geen goed.

Steeds meer beleggers verwachten dan ook een nieuwe Bitcoin-winter, wat betekent dat we een periode ingaan waarin de prijzen voor een langere tijd zullen dalen en niet herstellen. De laatste winter vond plaats tussen eind 2017 en midden 2019, toen bitcoin daalde van ongeveer $ 20.000 tot minder dan $4.000.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten