Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Oprichter Ripple: Bitcoin moet milieubewuster worden om de grootste te blijven

Eén van de oprichters van Ripple, Chris Larsen, denkt dat Bitcoin niet lang zal overleven als het zoveel energie blijft gebruiken als het nu doet. De token zal over moeten stappen op alternatieven, zoals proof-of-stake vertelt hij.


Biitcoin moet af van proof-of-work

Chris Larsen denkt dat Bitcoin afstand moet nemen van proof-of-work algoritme om de grootste cryptocurrency te blijven. 

“Ik zou zeggen dat een dergelijke verandering van cruciaal belang is voor Bitcoin om de grootste cryptocurrency ter wereld te blijven”. Dit zei Larsen in een Medium-post die donderdag werd gepubliceerd.

Proof-of-work (PoW) is het energie-intensieve consensusmechanisme dat de Bitcoin-blockchain aandrijft. Dit mechanisme zorgt ervoor dat Bitcoin meer energie gebruikt dan hele landen doen.

PoW is namelijk hoe Bitcoins gemined worden. Wanneer krachtige computers proof-of-work-software draaien, racen ze om ingewikkelde wiskundige puzzels op te lossen om BTC-tokens te verdienen. Om te kunnen concurreren met alle andere computers in het netwerk, moeten deze computers steeds krachtiger worden. En dat betekent dat ze meer energie verbruiken. 

“Met meer individuele investeerders en bedrijven die grote Bitcoin-posities innemen, gaat PoW naar niveaus die de samenleving moeilijk zal kunnen tolereren terwijl de wereld werkt aan het voorkomen van een klimaatramp”, zei Larsen.

Volgens Digiconomist laat Bitcoin mining ee koolstofvoetafdruk achter vergelijkbaar met dat van heel Bulgarije. En volgens de berekeningen zou één enkele transactie het gemiddelde Amerikaanse huishouden iets meer dan een maand van stroom kunnen voorzien. 

Larsen denkt dat de verdediging van proof-of-work ‘onterecht’ is. Verdedigers beweren dat PoW niet zo slecht is, dat het hernieuwbare energie zal stimuleren, of dat de energiebehoefte ervan in de loop van de tijd zal afnemen, maar volgens hem is dat niet waar. 

Larsen zei: 

“We zouden PoW moeten zien voor wat het is: een briljant ontworpen technologie die in de wereld van vandaag achterhaald raakt”

Om dominant te blijven, zouden proof-of-work cryptocurrencies zich moeten aanpassen, volgens Larsen. Hij denkt dat de XRP ledger, dat een federatieve blockchain gebruikt veel duurzamer is.


Er moet iets veranderen

Ook is Larsen een voorstander van proof-of-stake. Dat is een consensusmechanisme dat validators selecteert op basis van hoeveel geld ze hebben toegezegd. Hoe meer crypto je staked, hoe meer coins je als beloning ontvangt. Tot de populaire proof-of-stake-munten behoren Tezos, Binance Coin en, binnenkort, Ethereum 2.0. 

“Deze technologieën zijn beproefd en hebben bewezen gedecentraliseerd te zijn.” Terwijl de dominantie van Bitcoin over de marktkapitalisatie van cryptovaluta steeds verder daalt moet er iets veranderen. 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten