three arrow capital
Blockchain

Oprichter Su Zhu had aandeel van $1,4 miljard in Three Arrows Capital

Three Arrows Capital oprichter Su Zhu had een aandeel van 1,4 miljard dollar in het offshore-fonds dat nu op omvallen staat, zo blijkt uit een verklaring van mede-oprichter Kyle Davies. In de verklaring van 27 juni vertelt Davies dat “veel van de waarde van deze investeringen verdampt is. Investeerders als Mr. Zhu hebben enorme verliezen geleden in Three Arrows Capital.”

Vrouw van Davies krijgt nog 65 miljoen dollar

Als het statement van Davies klopt, dan is Three Arrows Capital onder andere nog 65 miljoen dollar aan zijn vrouw schuldig. Hij geeft ook aan dat het bedrijf nog 5 miljoen dollar aan Zhu moet overmaken.

De verklaring van Davies, samen met die van de curator Russel Crumpler en sommige van de grootste crediteuren van Three Arrows Capital, werden op maandag gepubliceerd. Dit lijkt een fout geweest te zijn van Teneo, dat de documenten kort daarna alweer offline haalde. Maar het kwaad was al geschied en de documenten waren reeds gedownload en ergens anders geüpload.

Three Arrows Capital overweldigt door claims

Mede-oprichter Davies geeft in zijn verklaring onder meer aan dat Three Arrows Capital werd overweldigd door claims. In totaal ging het om berichten van 32 verschillende crediteuren. Onder die crediteuren bevond zich DRB Panama, het moederbedrijf van het derivatenplatform Deribit. Grappig detail is dat Deribit oorspronkelijk van Nederlandse origine is, maar vanwege strengere wetgeving naar Panama is verhuisd. Deribit is op het gebied van derivaten één van de grootste spelers ter wereld en mocht de afgelopen 24 uur tekenen voor een handelsvolume van 1,1 miljard dollar.

Met een brief aan Three Arrows Capital beëindigde DRB Panama per direct de leningsovereenkomst met het hedgefonds en vroeg het om de onmiddellijke terugbetaling van 80 miljoen dollar. Het vreemde is dat er in de dagen na die brief voor miljoenen aan fondsen uit Three Arrows Capital stroomden, maar dat DRB Panama daar weinig tot niets van terugzag. 

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC