BitMEX Crypto
Exchange

Oprichters van BitMEX moeten civielrechtelijke boete van ruim $30 miljoen betalen

De rechtbank in New York, de Verenigde Staten (VS), heeft in totaal $30 miljoen civielrechtelijke geldboetes opgelegd aan de 3 mede-oprichters van BitMEX crypto-derivatenbeurs.

Boete van $10 miljoen per mede-oprichter

De mede-oprichters, Arthur Hayes, Benjamin Delo en Samuel Reed kregen naar verluidt ieder een boete van $10 miljoen opgelegd. Dit blijkt uit een verklaring van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Hieruit werd duidelijk dat de BitMEX mede-oprichters aspecten van de Commodity Eschange wet en CFTC-regelgeving geschonden hadden tussen november 2014 en oktober 2020.

Op 1 oktober 2020 diende de CFTC een aanklacht in tegen de exchange. De beklaagden werden beschuldigd van het “bedienen van het BitMEX-platform terwijl ze belangrijke aspecten van BitMEX’s zaken uit de VS en het onwettig accepteren van orders en fondsen van Amerikaanse klanten om cryptocurrencies te verhandelen”, waaronder derivaten van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC).

Uitvoeren van onwettige handelingen

Volgens de CFTC heeft BitMEX onwettige handelingen uitgevoerd, waaronder de faciliteit om swaps te verhandelen of te verwerken zonder de officiële goedkeuring van de CFTC om te opereren als een aangewezen contractmarkt of een swapuitvoeringsfaciliteit. De commissaris van de CFTC, Carline D. Pham, liet het volgende weten in een verklaring:

“Door individuele verantwoordelijkheid af te dwingen voor registratie, marktgedrag en antiwitwasregels – fundamentele aspecten van het Amerikaanse regelgevingskader – zorgt de CFTC ervoor dat het management van BitMEX verantwoordelijk wordt gehouden na de schikking van $100 miljoen dollar van vorig jaar met zakelijke verdachten.”

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?