Hackers
Hack

Ordswap verliest controle over website

Ordswap, de toonaangevende marktplaats voor het inschrijven, veilen en verhandelen van Bitcoin Ordinals, heeft een innovatieve methode geïntroduceerd waarmee gebruikers veilig toegang kunnen krijgen tot hun privésleutels.

Dit initiatief komt in een periode waarin Ordswap intensief bezig is om de controle over zijn websitedomein te herstellen.

Een online tool de boosdoener

Op 10 oktober deelde het officiële Ordswap Twitter-account een bericht waarin het een online tool aanbood die gebruikers beweert te helpen bij het herstellen van hun Ordswap-privésleutels, vooral diegenen die ingelogd waren via MetaMask en overwegen over te stappen naar andere dienstverleners.

Een dag eerder, op 9 oktober, plaatste Ordswap een duidelijke waarschuwing voor zijn gebruikers om geen verbinding te maken met het domein van de website, aangezien ze geen controle hadden over de situatie. Ze identificeerden Netlify, een bedrijf gespecialiseerd in websiteontwikkeling en hosting, als de bron van het probleem.

Potentiële poging tot phishing

Op de Discord-server van het Ordswap-project hebben zowel een teamlid van Ordswap als gebruikers gemeld dat de website tijdelijk een knop bevatte die gebruikers verzocht om hun crypto-wallet te verbinden, wat leek op een potentiële poging tot phishing.

Een specifieke gebruiker gaf aan dat de betreffende knop een crypto-wallet-diefstalhulpmiddel leek te zijn, een steeds vaker gebruikte tool door crypto-oplichters. Op het moment van dit bericht wordt de Ordswap-website automatisch doorgestuurd naar een concurrerende marktplaats genaamd RelayX.

Een lid van het Ordswap-team op Discord benadrukte dat het project geen invloed heeft gehad op de privésleutels of de activa van gebruikers als gevolg van dit incident, maar waarschuwde als slot dat nieuwe gebruikers mogelijk risico lopen als ze interactie hebben gehad met de website.

Hack nieuws

Onderzoek onthult: $50 miljoen aan HXA-tokens verplaatst in KyberSwap-exploit
ThirdWeb ontdekt beveiligingsprobleem in slimme contracten
Broers vrijgesproken na diefstal van $8,5 Miljoen uit Platypus DeFi Protocol
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers