hacker
Hack,, Trending

Oud Microsoft-medewerker is gearresteerd voor $10 miljoen aan cryptodiefstal

Een oud-medewerker van Microsoft is gearresteerd vanwege het feit dat hij $10 miljoen aan cryptocurrency heeft gestolen.


Tesla-auto en huis aan meer

Met de opbrengsten heeft de man naar verluidt een Tesla-auto aangeschaft ter waarde van $160.000. Hiernaast zou de man een huis aan een meer hebben gekocht ter waarde van ongeveer $1.7 miljoen.

In totaal heeft hij in de 7 maanden na de diefstal zo’n $2.8 miljoen van de in totaal $10 miljoen overgemaakt naar zijn eigen bankrekening.


Crypto cadeaubonnen

De man, Volodymyr Kvashuk, is een 25-jarige Oekraïense burger. Hij wordt ervan beschuldigt cryptocurrency cadeaubonnen te hebben gestolen. Deze kon de man vervolgens inwisselen voor Microsoft-producten, die hij vervolgens voor winst kon verkopen. Op deze manier heeft de man voor een langdurige periode zijn praktijken in de lucht kunnen houden.


Hackers

Eerder dit jaar lieten cryptocurrency houders al weten dat hun e-maildiensten van Microsoft waren aangevallen door hackers. Het doel van de hackers was hier om achter de crypto-holdings te komen van de crypto-houders.

De aanval was met enige succes; sommige slachtoffers beweerde dat iemand inbreuk maakte op hun Microsoft-account en hiermee vervolgens hun Kraken-wachtwoord konden veranderen.

Nu lijkt het er dus op dat één van de hackers is opgepakt.