Bitcoin, golden bitcoin
Bitcoin

Oude Bitcoin wallets komen onverwacht tot leven met $2,1 miljard aan transacties

In de afgelopen 24 uur is er opmerkelijke activiteit waargenomen op verschillende Bitcoin (BTC) adressen, die na jaren van inactiviteit plotseling weer in beweging zijn gekomen. Deze adressen behoren toe aan zogenaamde ‘whales’, individuen of entiteiten die een aanzienlijke hoeveelheid bitcoins bezitten. Er is sprake van een totale waarde van ongeveer $2,1 miljard aan munten die verplaatst zijn. Dit roept vragen op over de redenen achter deze plotselinge activiteit van deze whales en de mogelijke impact hiervan op de Bitcoin koers.

Deze recente activiteit betreft vijf verschillende whales, die na een lange periode van inactiviteit – de laatste beweging dateert van bijna vijf jaar geleden, in 2019 – ineens 50.000 BTC hebben verplaatst. Deze transactie, met een totale waarde van ruim $2,1 miljard, werd verdeeld over vier verschillende adressen. Deze hernieuwde activiteit valt samen met een recente rally in de BTC koers en komt kort na de lancering van de Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF) vorige week, een gebeurtenis die voor aanzienlijke opschudding zorgde in de cryptomarkt. Sinds het fonds verhandelbaar is geworden, zijn de koersen van Bitcoin en andere cryptocurrencies echter gedaald. Dit roept de vraag op of de transacties van de whales mogelijk duiden op een verkoop van hun munten.

Analyse van Gecoördineerde Bitcoin Transacties

Uit een diepgaande analyse door Arkham Intelligence, een bedrijf gespecialiseerd in blockchain analytics, blijkt dat de vijf transacties tegelijkertijd zijn uitgevoerd. Deze synchroniciteit wijst erop dat de betrokken Bitcoin-adressen met elkaar verbonden zijn of mogelijk zelfs toebehoren aan dezelfde persoon of organisatie.

De precieze reden achter deze transacties blijft echter onduidelijk, voornamelijk omdat het ontvangende adres onbekend is. Deze onzekerheid maakt het moeilijk om vast te stellen of de munten daadwerkelijk verkocht zijn of dat het hier enkel gaat om een interne overdracht van fondsen.

Bitcoin koers blijft stabiel

De Bitcoin koers vertoont momenteel een stabiel patroon, fluctuerend tussen de $42.000 en $43.000. Dit gedrag is tamelijk ingetogen in vergelijking met de dynamische prijsbewegingen van de afgelopen maanden. Sinds oktober heeft de grootste cryptocurrency een indrukwekkende rally doorgemaakt, stijgend van $27.000 naar bijna $49.000 in januari, wat neerkomt op een toename van ongeveer 80%. Echter, na de introductie van de nieuwe Bitcoin ETF, heeft de markt een correctie ondergaan, waarbij de waarde van de munt daalde tot bijna $42.000.

Beleggers en marktanalisten volgen de ontwikkelingen rond de BTC koers nauwlettend, in afwachting van of de koers zich zal herstellen of dat de huidige correctie zich zal voortzetten. Een belangrijk aspect om in de gaten te houden is het gedrag van de zogenaamde ‘whales’, de grote bezitters van Bitcoin. Historische gegevens suggereren dat deze groep een significante invloed kan hebben op de prijs van Bitcoin. Verkoopactiviteiten door deze vermogende adressen worden vaak gezien als een voorteken van een mogelijke prijscorrectie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC