grayscale
Bitcoin

Over 4 maanden heeft Grayscale geen Bitcoin meer

De Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs zagen gisteren hun tweede dag van netto-uitstromen; waarbij er op 19 maart een totaal van 326 miljoen dollar aan Bitcoin uit de fondsen wegstroomde. Na gisteren heeft Grayscale nog voor 23,7 miljard dollar aan Bitcoin in bezit. Als ze op dit tempo doorzetten met verkopen, dan zouden ze rond het einde van juli door hun Bitcoin heen kunnen zijn.

Gisteren zag Grayscale een uitstroom van 443,5 miljoen dollar.

Alleen BlackRock, Fidelity en Bitwise waren positief

Gisteren waren alleen de Spot Bitcoin ETFs van BlackRock, Fidelity en Bitwise positief. Samen genereerden deze drie fondsen een instroom van 117,3 miljoen dollar. Dat is de op twee na laagste instroom ooit voor de “Nieuwe Negen” Spot Bitcoin ETFs, waarbij we Grayscale dus niet meetellen.

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is immers vanaf 2013 al op de markt. Op dit moment zou het echter fantastisch zijn voor Bitcoin als ze bij Grayscale besluiten om hun managementfee concurrerend te maken met die van andere partijen.

Daarmee zou het mogelijk zijn eigen bloeden kunnen stoppen, als dat überhaupt het doel is.

BlackRock zag gisteren de grootste instroom met 75,2 miljoen dollar. Fidelity moest het met 39,6 miljoen dollar doen. Bitwise was de kleinste instromer met 2,5 miljoen dollar.

Bitcoin koers in de problemen

Bitcoin reageerde uiteraard dramatisch op de uitstromen en viel in de ochtend van dinsdag op woensdag zelfs onder de 61.000 dollar door. Inmiddels is de digitale munt weer wat opgeklommen en mogen we het weer doen met een Bitcoin koers van 62.500 dollar.

Wat denk jij? Krijgen we nu weer een hervatting van de bullmarkt of blijft het nog even ellendig voor de munten?

Veel lijkt daarbij af te hangen van de reactie die we vandaag te zien krijgen van de Spot Bitcoin ETFs, maar natuurlijk ook van de Amerikaanse centrale bank, die vanavond weer een nieuw rentebesluit nemen.

De verwachting is dat ze na de hoge inflatiecijfers van januari en februari streng uit de hoek komen. Dat zou in theorie niet goed zijn voor de Bitcoin koers.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving