Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Overheid Kazachstan maakt roadmap voor ontwikkeling cryptomarkt

De overheid van Kazachstan is bezig met het maken van een roadmap om de ontwikkeling van de crypto-industrie en blockchain-technologie in het land te bevorderen.


Aanpakken ontwikkeling crypto-industrie

Dit werd bekend gemaakt door middel van een aankondiging op de website van de premier van het land. Hieruit werd duidelijk dat de overheid van Kazachstan voorstellen beoordeeld hebben om de ontwikkeling van de crypto-industrie in het land aan te pakken. Ook zou de huidige benadering vanuit de staat tegenover cryptocurrencies mogelijk heroverwogen worden.

Eén van deze voorstellen was naar verluidt het runnen van cryptocurrency exchanges via een grote nationale financiële hub: het ‘Astana International Financial Centre’. Om ervoor te zorgen dat crypto-exchanges zo optimaal mogelijk met banken en klanten kunnen communiceren, zouden inmiddels tevens standaarden vastgesteld zijn.


Mogelijk digitale valuta van centrale bank Kazachstan

Met het initiatief wordt geprobeerd om de lokale crypto- en blockchain-bedrijven een steuntje in de rug te geven. Het initiatief heeft dan ook als doel om de transparantie en organisatie aan de lokale crypto-industrie aan te bieden. Momenteel zouden voornamelijk cryptocurrency-miners operationeel zijn in Kazachstan, wat aantoont dat er weinig diversiteit is. Deze diversiteit van crypto-bedrijven wil de overheid nu gaan uitbreiden.

Om dit te doen, moeten ze een aantal serieuze stappen zetten. Dit lijkt echter al in gang te zijn gezet; afgelopen week kondigde de centrale bank van het land namelijk aan dat zij een mogelijke centrale digitale valuta aan het onderzoeken zijn. Waar deze nationale digitale valuta niet bedoeld is om de lokale contanten te vervangen, is het een alternatieve optie als betaalmethode. Het biedt dan wellicht ook enkele voordelen voor het land, die nu onderzocht worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten