Nieuws, Trending

Overleving van digitale valuta’s is niet-eenduidig volgens NYSE

De voorzitter van de New York Stock Exchange (NYSE), Jeffrey Sprecher, is optimistisch over het voortbestaan van digitale valuta’s als een beleggingscategorie. 

Intercontinental Exchange

Sprecher, die tevens ook de CEO is van Intercontinental Exchange (ICE), heeft tijdens de Consensus Invest-conferentie (CIc) een aantal vragen beantwoord. Bij vragen die gingen over of digitale valuta’s zullen overleven gaf hij altijd het antwoord ja.

Bitcoin Futures

Hiernaast was ook de CEO van Bakkt, Kelly Loeffler, aanwezig op de conferentie. Bakkt is een nieuw cryptocurrency platform dat naar verluid begin volgend kalenderjaar wordt gelanceerd. Ook Loeffler werd onderworpen aan een aantal vragen. Hier kwamen een aantal vragen over Bitcoin (BTC) futures aanbod. In reactie op het Bitcoin (BTC) futures-contractaanbod zei Loeffler dat het Bakkt futures-contract Bitcoin-handelaren zal gaan helpen bij het vaststellen van een vertrouwde prijs. BTC handelt momenteel tegen verschillende prijzen op verschillende beurzen, waarvan er veel niet gereguleerd zijn.

Proactieve benadering

De NYSE en het moederbedrijf ICE hebben allebei een proactieve benadering in de wereld van cryptocurrency getoond. In januari werkte ICE samen met blockchain-technologiebedrijf Blockstream om BTC prijsinformatie te verstrekken aan belangrijke Wall Street-investeerders. ICE was toen van plan om allereerst gegevens van 15 belangrijke beurzen te verzamelen. Hierna wou het bedrijf de gevonden gegevens aan grote financiële namen te leveren, waaronder hedgefondsen en professionele handelsfirma’s. Later in mei kondigde ICE zijn plannen aan om handelarencontracten aan te bieden die het voor meer klanten mogelijk zouden moeten maken om BTC te bezitten. Naar verluidt heeft ICE gesprekken gevoerd met andere financiële instellingen over het opzetten van een nieuwe operatie. Door deze nieuwe operatie kunnen banken een contract kopen, wat ook wel een swap wordt genoemd. Hierdoor eindigt de volgende dag met een klant die Bitcoin (BTC) in zijn bezit heeft.