ethereum, ether
Ethereum

P2P.org introduceert Restaking API voor optimale Ethereum-staking beloningen

P2P.org, een toonaangevende validator op de Ethereum blockchain en leverancier van niet-custodial staking-tools, heeft op 27 mei aangekondigd dat het staking-beloningen zal optimaliseren met een nieuwe API-integratie. De organisatie heeft een geautomatiseerde, end-to-end Restaking API geïntroduceerd, waarmee gebruikers hun Ethereum opnieuw kunnen inzetten op gedecentraliseerde stakingprotocollen zoals EigenLayer.

Waarde toevoegen voor klanten en diensten

Deze Restaking API integreert naadloos met de bestaande Ethereum API van P2P.org, wat het voor tussenpersonen mogelijk maakt om zowel ETH te staken als opnieuw te staken op EigenLayer. “Intermediairs zijn voortdurend op zoek naar manieren om waarde toe te voegen voor hun klanten en hun diensten te differentiëren in een drukke markt”, aldus Alex Esin, CEO van P2P.org. “Met onze nieuwe Restaking API bieden we een krachtige tool die precies dat doet,” voegde hij toe. “Onze klanten kunnen hun gebruikers nu de mogelijkheid bieden om ETH eenvoudig opnieuw in te zetten, waardoor hun inzetbeloningen en airdrop-mogelijkheden rechtstreeks vanaf hun eigen platforms worden gemaximaliseerd.”

Ethereum staking verwijst naar deelname aan het transactievalidatieproces van Ethereum, vooral sinds de overgang van het netwerk naar een proof-of-stake (PoS) consensusprotocol in 2022. Dit houdt in dat gebruikers 32 ETH moeten storten om validatorsoftware te activeren en vervolgens beloningen te verdienen voor het vasthouden van Ether op een cryptowallet, beurs of stakingpool.

Relatief nieuw concept

Met de introductie van opnieuw inzetten, oftewel ‘restaking’, kunnen gebruikers hun gestakete ETH gebruiken om tegelijkertijd op een ander Ethereum-protocol in te zetten. Dit breidt de crypto-economische beveiliging uit naar extra applicaties op het netwerk. Het concept van restaking is relatief nieuw in de cryptomarkt en werd geïntroduceerd door EigenLayer, dat in april 2024 op het Ethereum-mainnet werd gelanceerd.

Het nieuwe Restaking API-platform van P2P.org biedt diverse beloningen, waaronder staking- en restaking-beloningen, Secret Shared Validator-prikkels, toekomstige beloningen van EigenLayer en verwachte Airdrops van Actively Validated Services. Al deze mogelijkheden zijn toegankelijk via één enkel integratiepunt.

Bieden van nieuwe kansen

Alhoewel restaking nieuwe kansen biedt om diverse blockchain-projecten te ondersteunen met gestakete Ether, brengt het ook enkele risico’s met zich mee. Een veelvoorkomend probleem bij restaking is de herhaaldelijke toewijzing van fondsen aan vergelijkbare validators, wat zowel het rendement als het risico kan verhogen.

In 2023 waarschuwde Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, dat restaking-protocollen de blockchain aan aanzienlijke systeemrisico’s zouden kunnen blootstellen.

Ethereum nieuws

VanEck voorspelt Ethereum koers van $154.000
Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen