Regulatie Nieuws

Panama gaat El Salvador niet achterna, president verwijst Bitcoin-wet naar de prullenbak

Hoewel de president van Panama de wetsvoorstellen rondom crypto en Bitcoin eerder nog innovatie noemde, heeft hij inmiddels besloten om de ontwikkelingen een halt toe te roepen.

Laurentino Cortizo heeft wetsvoorstel nummer 697, de zogenaamde “Crypto Bill” een veto gegeven en aangegeven dat er meer werk nodig is. De president wil dat er eerst meer aandacht is voor anti-witwasregels, voordat hij een crypto-wet kan goedkeuren.

‘Verloren kans voor Panama’

Niet iedereen is blij met de beslissing van president Cortizo. Congreslid Gabriel Silva, die heeft geholpen met de introductie van de nieuwe wet in september 2021, zei op 16 juni dat de veto een gemist kans is voor Panama. “Het is een gemist kans om nieuwe banen, investeringen en innovatieve technologie te introduceren”, aldus Gabriel Silva over het besluit van zijn president.

“Het land heeft meer kansen nodig en deze wet had de potentie om bij te dragen aan de financiële inclusiviteit”, zo schreef hij verder. Het congres geeft volgens Silva echter niet op en gaat op zoek naar manieren om de wet dusdanig aan te passen dat hij de president wel kan passeren. Als de wet erdoor komt, dan wordt Panama het tweede land in Centraal-Amerika dat crypto reguleert als wettig betaalmiddel.

Panama iets anders dan El Salvador

Het interessant aan Panama is dat ze, in tegenstelling tot El Salvador, kiezen voor een benadering waarin meer cryptocurrency’s tot wettig betaalmiddel worden omgedoopt. Naast Bitcoin zijn er dus meer cryptocurrency’s die door de wet gevangen worden. Volgens de wet zijn inwoners van Panama “vrij om te kiezen voor iedere cryptocurrency, waaronder, maar niet gelimiteerd tot Bitcoin en Ethereum als alternatieve betaalmiddelen”.

De nieuwe wet maakt het ook mogelijk om fysieke assets te tokeniseren in Panama. Denk bijvoorbeeld aan goud, zilver en andere grondstoffen die zo via de blockchain verhandeld kunnen worden. In potentie een hele boeiende wet voor de crypto-industrie, maar voorlopig komt hij er nog even niet door. Als we congreslid Gabriel Silva mogen geloven, dan geven ze in Panama niet op en kunnen we mogelijk nog wat van het land verwachten.

Regulatie nieuws

Verschillende Amerikaanse staten openen onderzoek naar crypto-leenplatform Genesis
Oezbekistan geeft eerste 2 cryptolicenties uit aan lokale cryptopartijen
Belgische toezichthouder: Bitcoin en Ethereum zijn geen effecten
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten