Nieuws, Trending

Paspoorten in Venezuela moeten worden betaald in Petro

Uit een persconferentie die afgelopen vrijdag 5 oktober is gehouden, moeten Venezolanen hun paspoorten voortaan betalen met de cryptocurrency Petro.

Officiële lancering

De officiële lancering van de Petro staat pas in november dit jaar. Toch maakt de president bekend dat er vanaf vandaag, 8 oktober, betaald moet worden in Petro wanneer inwoners hun paspoort willen verlengen of aanvragen. Een nieuw paspoort gaat 2 Petro’s kosten, terwijl de verlenging 1 Petro gaat kosten. Het gemiddelde maandelijkse inkomen van de inwoners is ongeveer vier keer zo laag dan de waarde van deze cryptocurrency. Wanneer Venezolanen in het buitenland zijn, waardoor deze geen gebruik kunnen maken van de Petro, zijn de kosten €174 voor het aanvragen van een nieuw paspoort en €87 voor het verlengen hiervan.

Inflatie in het land

De overheid van Venezuela heeft geprobeerd om de inflatie in het land en de falende economie te bestrijden door de Petro in te voeren. Hierdoor kunnen kapitaalcontroles worden omzeild. Hiernaast wordt er een speciale migratiepolitie in het land gevormd om de 5000 mensen die het land verlaten te verminderen en de veiligheid in het land te verbeteren.