Blockchain Nieuws

PayPal breidt cryptotransacties uit voor meer dan 60 miljoen Venmo-gebruikers

Bijna twaalf maanden nadat PayPal zijn gebruikers de mogelijkheid bood om cryptovalutate versturen tussen het eigen platform en andere wallets, is het bedrijf van plan om een soortgelijke functie te introduceren voor de meer dan 60 miljoen Venmo-klanten in de VS.

Het bedrijf gaf in een verklaring aan dat “klanten ook transacties kunnen uitvoeren naar een PayPal-rekening en naar externe wallets en cryptobeurzen.”

Cryptomarkt blijft interessant voor PayPal

In juni van het voorgaande jaar startte PayPal met het toestaan van gebruikers om ondersteunde cryptomunten zoals bitcoin, ether, bitcoin cash en litecoin naar externe wallets te verzenden. De beslissing om de dienst vanaf de komende maand beschikbaar te stellen voor tientallen miljoenen Venmo-gebruikers valt samen met een periode waarin de gehele crypto-sector onder strenge controle staat in de Verenigde Staten.

Ondanks dat een meerderheid van de Amerikanen, zo’n tweederde, geen vertrouwen heeft in crypto, blijft het volgens een recente studie van het Pew Research Center populair bij miljoenen inwoners van de VS. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat 17% van de Amerikanen heeft geïnvesteerd in of gehandeld met cryptocurrency. De cryptomarkt blijft dus uitermate interessant voor een bedrijf als PayPal.

In 2022 verwerkte Venmo transacties ter waarde van $245,3 miljard in reguliere valuta, zoals blijkt uit een recente winstverklaring van PayPal.

Blockchain nieuws

Memecoins: Van Humor naar Hoge Risico’s en Fraude
Circle lanceert euro-stablecoin op blockchain van Avalanche
Polygon mede-oprichter: Gaming is grote kans voor crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren