Nieuws

PayPal-opnames stilletjes toegevoegd aan Coinbase

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft de optie van PayPal-opnames voor verschillende fiat-valuta’s mogelijk gemaakt. Deze methode werd zonder enige officiële aankondigingen toegevoegd. 

PayPal opname

Valuta’s als de Amerikaanse Dollar, de Euro en Britse Pond kunnen momenteel kosteloos worden afgeschreven van het platform van Coinbase naar Paypal. Vanaf binnenkort zijn ook de Australische- en Canadese dollars. Echter kan nog niet iedereen gratis geld opnemen; alleen gebruikers vanuit de VS, het VK, de EU en Canada kunnen dit momenteel doen. Om in aanmerking te komen voor de PayPal-opname optie hoeven gebruikers alleen hun identiteit te verifiëren voordat ze de bevestigings-e-mail ontvangen.

Adoptie

Doordat cryptocurrency nu via PayPal kan worden uitbetaald zal naar verwachting de adoptie van cryptocurrency steeds verder stijgen. Met ruim 240 miljoen gebruikers heeft PayPal maar liefst meer dan 7.5 miljard betalingstransacties mogen uitvoeren in 2017. Wanneer je deze statistieken zou vergelijken met een bank dan zou PayPal op nummer 21 staan in grootste banken in de Verenigde Staten (VS). Om deze reden is de samenwerking tussen Coinbase en PayPal vergelijkbaar met die met een grote bank.