Blockchain

PayPal gaat Crypto aan- en verkopen mogelijk maken

De betalingsgigant PayPal is van plan om directe koop en verkoop van Bitcoin en andere cryptocurrencies mogelijk te maken voor zijn 325 miljoen gebruikers, zeggen drie mensen die bekend zijn met de kwestie.


Een grote primeur

Momenteel kan PayPal worden gebruikt als een alternatief middel om geld op te nemen van exchanges zoals Coinbase, maar het zou een grote primeur zijn als het bedrijf directe aan- en verkoop van crypto mogelijk gaat maken.

“Ik heb begrepen dat ze aankopen en verkopen van crypto rechtstreeks van PayPal en Venmo zullen toestaan,” vertelde een goed geplaatste bron uit de branche aan CoinDesk. “Ze zullen een soort van ingebouwde wallet-functionaliteit hebben, zodat je het daar kunt opslaan.”

Het is onduidelijk welke of hoeveel cryptocurrencies beschikbaar zullen zijn. De bron uit de branche zei dat ze verwachtten dat PayPal “met meerdere exchanges zou werken om liquiditeit te verkrijgen.”

Een tweede bron bevestigde dat PayPal het kopen en verkopen van crypto wil aanbieden en zei dat de dienst verwacht kan worden “in de komende drie maanden, misschien eerder”. PayPal weigerde vooralsnog commentaar te geven op de plannen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Crypto bedrijven verdienen enorm veel geld

De Amerikaanse crypto exchange Coinbase en het in Luxemburg gevestigde Bitstamp werden door de bronnen genoemd als waarschijnlijke kanshebbers. Zowel Coinbase als Bitstamp weigerden commentaar te geven.

Het is vermeldenswaard dat PayPal al sinds 2016 een langdurige relatie heeft met Coinbase. In 2018 maakte Coinbase onmiddellijke fiat-opnames naar PayPal beschikbaar voor Amerikaanse klanten. Vorig jaar konden Europese Coinbase-gebruikers zich terugtrekken op hun PayPal-rekeningen, gevolgd door gebruikers in Canada.

Het is trouwens niet zo gek dat PayPal crypto’s wilt gaan aanbieden. Fintech bedrijven die crypto’s aanbieden verdienen enorm veel geld. Zo rapporteerde de App genaamd Square een winstvan $306 miljoen aan Bitcoin inkomsten dit jaar.

Het in Londen gevestigde Revolut, dat na een samenwerking met Bitstamp in 2017 begon met het aanbieden van crypto aan gebruikers, haalde in februari $500 miljoen op en waardeerde het platform op $5,5 miljard.

Crypto wordt steeds meer gezien als een voor de hand liggende manier om gebruikersaantallen op fintech-apps te versterken en nieuwe inkomstenstromen te creëren. Dan Schulman, CEO van PayPal, heeft duidelijk gemaakt dat zijn plan dit jaar is om inkomsten te genereren met Venmo, dat meer dan 52 miljoen rekeningen heeft.


PayPal neemt blockchain specialisten aan

In het begin van 2020 plaatste PayPal vacatures om zijn nieuwe Blockchain Research Group op te voeren. PayPal heeft hiervoor acht engineeringfuncties toegevoegd: vier in San Jose en vier in Singapore.

Na de kortstondige overeenkomst van PayPal met het door Facebook geleide Libra-project vorig jaar, ligt de focus nu op het uitbreiden van de eigen betalingsexpertise, een van de toegevoegde bronnen.