Blockchain Nieuws

PayPal komt met cryptocurrency-overdrachtsservices voor Venmo-gebruikers

PayPal heeft recentelijk een nieuwe functie aangekondigd waarmee klanten cryptocurrency kunnen overboeken naar Venmo, PayPal en andere wallets en exchanges.

Crypto-ervaring verbeteren

PayPal heeft aangekondigd dat ze de cryptocurrency-ervaring voor Venmo-klanten willen verbeteren door het beheren en verplaatsen van digitale activa te vergemakkelijken. Gebruikers kunnen vrienden en familie binnen de Venmo-gemeenschap crypto overmaken, evenals naar PayPal-accounts en externe portemonnees. De service zal naar verwachting in mei 2023 beschikbaar zijn voor klanten.

Het proces om crypto over te zetten op Venmo is eenvoudig en begint bij het navigeren naar het ‘Crypto’-tabblad in de Venmo-app. Gebruikers kunnen hun munten bekijken en vervolgens op de ‘Overdracht’-pijlen tikken om crypto naar een Venmo-account te sturen of het portemonnee-adres van de ontvanger in te voeren om naar PayPal of een andere externe portemonnee te sturen. Bovendien kunnen klanten op ‘Ontvangen’ tikken om hun unieke crypto-adres QR-code te bekijken en deze te delen met anderen.

Het is belangrijk op te merken dat crypto-overdrachten onomkeerbaar zijn. Gebruikers worden aangemoedigd om het bestemmingsadres zorgvuldig te controleren om ervoor te zorgen dat de gegevens van de ontvanger correct zijn, omdat er geen mogelijkheid is om de transactie ongedaan te maken.

Onderzoek naar gedrag van Venmo-klanten

PayPal heeft recentelijk een onderzoek uitgevoerd onder Venmo-klanten om meer inzicht te krijgen in hun gedrag. Het onderzoek onthulde dat een groot aantal klanten Venmo gebruikt om hun cryptocurrency beter te beheren. Meer dan de helft van de cryptoklanten van Venmo koos ervoor om de cryptodiensten van PayPal te gebruiken, terwijl 74% van hen hun investeringen op hun Venmo-accounts liet staan.

Bijna 50% van de Venmo-klanten die in het eerste kwartaal van 2023 al over cryptocurrency-saldi beschikten, breidde hun portefeuille uit door extra digitale activa via Venmo te kopen.

PayPal heeft zijn cryptoservice in 2020 in de VS geïntroduceerd en in 2021 uitgebreid naar het VK. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het zijn service zal uitbreiden naar Luxemburg, waardoor het uiteindelijk de andere 26 landen in de EU kan bedienen via de Markets in Crypto-Assets (MiCA)-verordening. Dit betekent dat ieder bedrijf dat in één lidstaat is geregistreerd, een vergunning kan krijgen om zijn diensten in de hele EU aan te bieden via het ‘paspoort’-proces. Het is nog niet bekend wanneer dit precies zal gebeuren.

Blockchain nieuws

Wat is het verschil tussen de VR-headsets van Apple en Meta?
Microsoft tekent deal voor AI rekenkracht met door Nvidia ondersteunde CoreWeave
Kolonel van de luchtmacht: AI-drone bleef tijdens de simulatie zijn menselijke bestuurder doden
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen