Paypal
Nieuws

PayPal-werknemers beloond via blockchain-beloningssysteem


Het bekende online betalingssysteem PayPal heeft een nieuw beloningssysteem gelanceerd dat is gebaseerd op de blockchain.


PayPal lanceert blockchain programma

Het programma werd door het innovatieteam van PayPal getest en gemonitord gedurende een periode van 6 maanden. Nu is het programma dan ook daadwerkelijk gelanceerd.


Hoe werkt het?

Medewerkers kunnen ervoor kiezen om deel te nemen aan het nieuwe programma. Wanneer ze ervoor kiezen om hieraan deel te nemen, verdienen zij tokens waarmee zij kunnen deelnemen aan innovatie gerelateerde programma’s. De verdiende tokens kunnen alleen binnen PayPal worden ingewisseld en mogen worden geruild tussen de deelnemers.Zo werken de beloningen

Medewerkers kunnen de tokens die zij hebben verzameldinwisselen voor meer dan 100 verschillende beloningen die op het platformworden aangeboden. Zo kunnen zij er bijvoorbeeld voor kiezen om poker te gaanspelen met PayPal’s onderdirecteur. Ook kunnen zij een parcour afleggen met de CFOvan het bedrijf of kunnen zij vechtkunsten gaan beoefenen met de huidige CEO. PayPalgaat zelfs een stapje verder. Zo mag je als  werknemer zelfs de hond van één van de topmanagers lenen voor 1 dag.