Paypal
Nieuws

PayPal wil crypto-ransomware aanvallen voorkomen met patent

De online betalingen gigant PayPal heeft een cybersecurity-patent gewonnen die gebruikers beschermt tegen cryptocurrency-ransomware.


Technieken voor detectie en beperking van ransomware

Het patent heeft de naam ‘Technieken voor detectie en beperking van ransomware’. De bedoeling van het patent is om ransomware te detecteren en wanneer dit is gebeurt voorkomen dat er toegang aan deze ransomware wordt verleend. Hierdoor behouden eventuele slachtoffers hun bestanden en worden ze hierdoor beschermd.


Wat is ransomware?

PayPal omschrijft ransomware als een malware die originele gegevens van slachtoffers kan versleutelen en de niet-gecodeerde originele versie kan verwijderen.

Normaliter moet het slachtoffer een geldbedrag, vaak in Bitcoin (BTC), betalen om weer toegang te krijgen tot hun bestanden. Dat de ransomware hierna definitief van de computer wordt verwijdert is echter nooit gegarandeerd. Hierdoor komt het voor dat hetzelfde slachtoffer soms meerdere keren slachtoffer wordt van dezelfde ransomware.


Aanvallen voorkomen

Door een systeem te ontwikkelen die ransomware kan detecteren en kan verwijderen, kan een aanval worden voorkomen. Dit is PayPal dan ook van plan. Hoe het systeem er precies uit komt te zien en wanneer deze live gaat is helaas nog onbekend.