Bitcoin Nieuws

Peiling: 6% van de Amerikaanse investeerders bezit Bitcoin

Een peiling, gehouden door ‘Gallup Investor Optimism’ benadrukt de toegenomen populariteit van crypto in Amerika sinds 2018.


Cryptocurrencies steeds populairder

Uit een peiling van het Amerikaanse analysebedrijf Gallup blijkt dat Bitcoin en andere cryptocurrencies sinds 2018 steeds populairder zijn geworden bij Amerikaanse investeerders. Met name bij jonge mannen.

De peiling definieert Amerikaanse investeerders als “volwassenen die $10.000 of meer geïnvesteerd hebben in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen”. Uit de peiling van dit jaar is gebleken dat 6% van de 1.037 respondenten Bitcoin bezit. Dat is een stijging van 4% in vergelijking met 2018.

Van alle respondenten van de enquête bezit 13% van de beleggers onder de vijftig Bitcoins. Bij de oudere beleggers is dat slechts 3%. Dit percentage verschilt ook tussen mannen en vrouwen, waarbij 11% van de mannelijke respondenten Bitcoin bezit in vergelijking met 3% van de vrouwen.

In 2018 had 80% van de respondenten ouder dan vijftig jaar geen interesse in het kopen van Bitcoin. Inmiddels is dit aantal gedaald naar 70% in 2021.

Bitcoin heeft echter nog niet genoeg terrein gewonnen om de scepsis van de meerderheid van de respondenten te overwinnen. Van alle ondervraagden heeft 55% van de mannelijke investeerders geen interesse om ooit Bitcoin te kopen, vergeleken met 61% van de vrouwen.

Aan de andere kant zijn Bitcoin-sceptici nu in de minderheid onder jonge Amerikaanse investeerders. In 2018 had 56% van de investeerders van 18 tot 49 geen interesse in Bitcoin. Dat cijfer zakte dit jaar naar slechts 38%.


Percepties van Bitcoin

In de afgelopen drie jaar is het bewustzijn over cryptocurrencies gestegen. In het onderzoek van 2018 waren beleggers die bekend waren met crypto in de minderheid. Destijds wist 48% van de jonge investeerders en 38% van de mannelijke investeerders van crypto. Dit jaar heeft 62% van de jonge investeerders en 55% van de mannelijke investeerders enige kennis van crypto.

Er is echter weinig veranderd met betrekking tot crypto-bewustzijn onder oudere en vrouwelijke investeerders. Het bewustzijn van Bitcoin in beide groepen is sinds 2018 nauwelijks toegenomen en ligt momenteel op 24% voor beide groepen.

Uit het onderzoek bleek ook dat de angst van beleggers over het risico van Bitcoin met 15% is gedaald. Dit ging van 75% in 2018 naar 60% dit jaar.

De meerderheid van de respondenten beschouwt Bitcoin als zeer riskant. De enige groep die tegen deze trend ingaat, zijn de jongeren. Slechts 47% van de beleggers tussen 18 en 49 jaar beschouwt Bitcoin als zeer riskant.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten