Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Personeelsbestand Coinbase met 18% gekrompen in bearmarkt

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft bekend gemaakt dat zij maar liefst 18% van hun personeelsbestand moeten laten gaan. Dit vanwege een beginnende economische recessie. Het is een lastige keuze geweest voor de populaire crypto-exchange.

Te snelle groei

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, zei het volgende:

“We lijken in een recessie te belanden na een economische boom van meer dan 10 jaar. Een recessie kan leiden tot een nieuwe crypto-winter en kan voor een langere periode aanhouden.”

Hij voegde eraan toe dat de handelsinkomsten aanzienlijk daalden tijdens de afgelopen crypto-winters, en merkte op dat Coinbase sinds de oprichting in 2012 vier grote crypto-winters heeft overleefd.

De grote reden voor het ontslag is naar verluidt dat Coinbase in eerste instantie te snel gegroeid is. Coinbase had in het begin van 2021 circa 1.250 werknemers. Volgens de CEO is het team de afgelopen 18 maanden vier keer gegroeid en zijn hun personeelskosten te hoog om effectief beheren van deze onzekere markt.

Iedere werknemer die ontslagen zal worden, krijgt wel ondersteuning bij het vinden van een nieuwe functie. Ook krijgen ze minimaal 14 weken salaris mee. Dit groeit met 2 weken voor ieder dienstjaar van de werknemer. Ook krijgen ze nog eens vier maanden zorgverzekering in de Verenigde Staten en vier maanden geestelijke gezondheidszorg wereldwijd mee.

Niet enige crypto-bedrijf met ontslagen

Onlangs werd door de werknemers van Coinbase een openbare petitie getekend met als doel om een aantal senior Coinbase-executives te laten verwijderen. Dit vanwege een motie van wantrouwen. Volgens de auteurs van de petitie heeft het executive team van Coinbase beslissingen genomen die “niet in het belang waren van het bedrijf, zijn werknemers en zijn aandeelhouders”. Indieners voerden aan dat deze beslissingen hebben geleid tot resultaten zoals het falen van het Coinbase NFT-platform, een giftige cultuur op de werkplek, een apathische houding van het senior management en anderen.

Eerder werd al bekend dat Coinbase hun personeelsbestand niet zal uitbreiden vanwege de huidige marktprijzen. Toen was echter nog niet bekend dat er een massaontslag aan zat te komen. Coinbase is echter niet de enige. Ook de crypto-exchange Gemini, Robinhood en BlockFi hebben een deel van hun werknemers moeten laten gaan. Ook Crypto.com heeft een klein deel van hun personeel moeten ontslaan.

Opvallend is dat Binance wel mensen blijft aannemen. Het zou hiermee goed kunnen dat de werknemers die bij bovengenoemde bedrijven ontslagen worden, gedeeltelijk door Binance opnieuw aangenomen zullen worden. Het bedrijfh eeft ruim 2.000 functies open staan voor verschillende functies.

Exchange nieuws

KuCoin lanceert EUR handelsparen om het handelen in Crypto makkelijker te maken in Europa KuCoin lanceert EUR handelsparen om het handelen in Crypto makkelijker te maken in Europa

Newsbit Gisteren 16:33 u leestijd 2 – 2 min

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Cryptobeurs FTX overweegt Robinhood over te nemen Cryptobeurs FTX overweegt Robinhood over te nemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten