Nieuws, Trending

Persoonlijk account van oprichter social media platform Gab verbannen op CoinbaseHet persoonlijke account van Andrew Torba is van Coinbase verbannen. Andrew Torba is de oprichter van het social-mediaplatform Gab.


Twitter-bericht

Dat Andrew zijn account is verbannen laat hij weten in een Twitter-bericht. Het is voor hem niet onverwacht dat hij uit het platform wordt verbannen.


Haatzaaien

Voor Gab is het erg lastig om een betalingsverwerker te werven. Een mogelijke goede reden hiervoor is dat de reputatie van het sociale netwerk niet goed is. Naar verluidt wordt het sociale netwerk voornamelijk gebruikt door mensen die verbannen zijn voor haatzaaien uit de reguliere sociale netwerken als Facebook of Twitter.Donker platform

Het platform van Torba staat bekend als een donker platform. Eerder werd het sociale platform al gebruikt door de schutter in Pittsburgh om een laatste bericht te delen voordat hij een synagoge binnenviel. Ook al verklaarde Torba dat de schutter niet voor de gehele gebruikersbasis spreekt is dit natuurlijk geen positief nieuws.

Volgens de website van Gab zelf is het platform een sociaal netwerk dat voor vrijheid van meningsuiting, individuele vrijheid en de vrije stroom van online informatie pleit. Dit hebben gezegd is iedereen welkom op het platform.