Bitcoin
Bitcoin

Peter Brandt: “Bitcoin staat op een gigantisch keerpunt”

Als we de woorden van investeringslegende Peter Brandt mogen geloven, dan staat Bitcoin momenteel op een gigantisch keerpunt. Brandt reageerde gisteren op een analyse van de Nederlandse HTL-NL, die een bericht publiceerde over bodemstructuren. Het lijkt erop dat Brandt bedoelt dat Bitcoin zich klaarmaakt voor een nieuwe bull run.

Gigantisch keerpunt

Het enige wat Brandt kan bedoelen met een gigantisch keerpunt, is dat Bitcoin vanaf dit niveau aan een nieuwe bullrun begint. Anders zou je niet spreken van een gigantisch keerpunt, zeker niet na het jaar dat Bitcoin in 2022 meemaakt. Bitcoin begon dat jaar op een koers van ongeveer 40.000 dollar en bereikte uiteindelijk in november een dieptepunt van 15.500 dollar.

Inmiddels is de koers weer wat opgeklommen en flirt de koers met de 25.000 dollar. Het doorbreken van dat niveau blijkt op dit moment nog een lastige opgave voor de bulls, maar dat kan in de Bitcoin-wereld snel veranderen. Als het aan Peter Brandt ligt, dan is het een kwestie van tijd voordat de koers weer een stuk hoger staat.

De Nederlandse analist

HTL-NL, de Nederlandse analist waar Brandt op reageerde, vergelijkt in zijn bericht de huidige prijsactie van Bitcoin met het begin van de bullrun van 2019. Volgens hem zitten we momenteel in een bodemstructuur. In de eerste helft van 2019 ging de Bitcoin koers overigens driemaal over de kop en werd een groot deel van de markt verrast.

Overigens voorspelde Peter Brandt eerder ook al de bodem voor Bitcoin. Op 30 januari sprak Brandt over een “extreem zeldzaam double walled fulcrum patroon” voor Bitcoin. Dat patroon zou de koers volgens de analist naar ongeveer 25.500 dollar optillen. 

Die koers is al een paar keer bijna bereikt door Bitcoin. Als Bitcoin die koers niet kan pakken, dan zou een hertest van de bodem van 15.500 dollar ook tot de mogelijkheden behoren volgens Brandt.

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?