Bitcoin

Peter Brandt: “Het is wellicht tijd om Bitcoin te kopen”

De bekende analist Peter Brandt is van mening dat Bitcoin-handelaren tegen de massa moeten ingaan. Hij heeft in zijn recente tweet dan ook gesuggereerd dat het wellicht tijd is om Bitcoin te kopen.

Brandt is van mening dat het marktsentiment te bearish is geworden, en daarom is hij van mening dat de cryptocurrency waarschijnlijk zal stijgen.


Is het tijd om Bitcoin te kopen?

De uitspraken van Brandt zijn bekend onder beleggers. Het kopen van activa wanneer er angst op de markt is, is één van de meest populaire principes van tegendraads beleggen. Peter Brandt voegde in zijn tweet ook een grafiek toe. Deze grafiek laat zien dat Bitcoin een ‘ascending channel’ (dalend kanaal) vormt op de weekgrafiek.

Hij voegde ook een prijsgrafiek toe die laat zien dat Bitcoin een dalend kanaal vormt op de weekgrafiek. Hoewel dergelijke patronen op korte termijn als bearish worden beschouwd, zal de grootste cryptomunt waarschijnlijk meer opwaarts momentum zien als bulls de bovenste trendlijn doorbreken.

In zijn tweet stak Brandt ook de draak met zogenaamde ‘twitter analisten met laser ogen’ die massaal verwachtten dat de koers verder zou stijgen toen BTC zijn All Time High bereikte, maar nu allemaal een enorme koerscrash voorspellen. Brandt vertelt dat je juist tegen het advies van dit soort analisten in moet traden.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Wanneer kun je weer bullish zijn?

De Bitcoin koers bereikte in november zijn hoogste punt ooit van $69.000, maar is sindsdien met meer dan 50% gedaald.

Na verschillende mislukte pogingen om te herstellen boven het ondersteuningsniveau van $38.000, ligt de Bitcoin prijs op het moment van schrijven weer rond de $37.000.

In een recente tweet beweert de populaire cryptocurrency-handelaar Scott Melker dat hij niet bullish zal zijn totdat er een wekelijkse afsluiting is boven het $39.600-niveau. Hij heeft opgemerkt dat BTC al maanden lang geen twee bullish candles op rij op de wekelijkse grafiek heeft gehad. Pas wanneer dat gebeurt is er reden tot positiviteit.

Bitcoin nieuws

Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?