Bitcoin

Peter Schiff beschuldigt ‘Bitcoin Pumpers’ van nepnieuws

Bitcoin nummer één criticus, Peter Schiff, heeft ‘Bitcoin-pumpers’ beschuldigd van het verspreiden van fake news. Hij zei ook dat Bitcoin (BTC) in wezen een piramidesysteem is.


Uitbarsting Schiff

Deze laatste uitbarsting van Schiff is het tegenovergestelde van wat hij dinsdag liet doorschemeren. Schiff gaf toen namelijk toe dat Bitcoin een goede investering was met zijn indrukwekkende rendement in het afgelopen decennium. Tevens merkte hij op dat investeerders veel geld hadden verdiend met de digitale activa.

Zijn laatste verklaringen laten zien dat hij nog steeds van mening is dat Bitcoin fiat-valuta’s niet kan vervangen. Hij heeft altijd vastgehouden aan zijn idee dat Bitcoin geen geld is en dat iedereen die wilde investeren nog wat te wachten stond.

Volgens de econoom hebben een aantal grote BTC-whales de volledige controle over de Bitcoin-markt, waardoor het voor nieuwkomers steeds lastiger wordt om significante winsten te behalen.


Bitcoin piramidesysteem

Opmerkelijk is dat Schiff Bitcoin een piramidesysteem noemt; de cryptocurrency heeft de tand des tijds namelijk al doorstaan. Afgelopen maand had Bitcoin tevens een mooi rendement.

Bitcoin wordt tegenwoordig steeds meer geaccepteerd, waarbij de digitale munt door miljoenen mensen als transactie wordt gezien. Als onderdeel van een gediversifieerde wallet wordt Bitcoin echter als uitstekende investeringsoptie voor beleggers gezien.

Alhoewel de digitale munt Bitcoin het in de loop van de tijd over het algemeen beter dan andere digitale activa’s deed, is de munt echter nog wel vatbaar voor volatiliteit als gevolg van marktsentiment. De markt blijft echter voorlopig bullish.

Zo wordt verwacht dat de munt in waarde gaat stijgen als gevolg van de langverwachte Bitcoin halving. Bitcoin heeft ook een patroon ontwikkeld waarbij veel analisten definitieve koopsignalen hebben voorspeld. Dit duidt op een mogelijke start van een bullish run op lange termijn voor de leidende munt.


Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?