Bitcoin koers crash
Bitcoin

Peter Schiff: “Bitcoin crash naar $10K is mogelijk”

De bekende handelaar Peter Schiff heeft op Twitter laten weten dat hij verwacht dat de Bitcoin prijs tot onder de $10.000 kan zakken.

De $30.000 grens is van cruciaal belang

Schiff noemt de $30.000 grens cruciaal. Hij denk namelijk dat de kans op een enorme crash aanzienlijk is als de BTC koers onder dit psychologische niveau zakt. Een prijscrash richting de $10.000 is dan mogelijk, zo vertelt hij.

Schiff heeft ook een Twitter-poll losgelaten om erachter te komen wat Bitcoin-investeerders zullen doen als de BTC prijs blijft dalen en tot onder de $30K zakt. In totaal hebben 34.590 mensen deelgenomen aan het onderzoek, en iets meer dan 54% heeft gekozen voor de optie “I’ll HODL” (Ik blijf ze vasthouden).

Ongeveer 10,4% van de deelnemers vertelt dat ze hun Bitcoins verkopen en niet meer terug zullen kopen. Bijna 20% gelooft dat Bitcoin niet onder de $ 30.000-zone zal komen.

De Bitcoin prijs daalt met 8%

De Bitcoin bevindt zich in een bearish periode. De prijs blijft maar dalen, ook dit weekend weer. In de afgelopen 7 dagen is de koers emet meer dan 15% gezakt, waardoor de grootste digitale munt nu onder de $33.000 verhandeld.

BTC prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Peter Schiff wees er, in een andere tweet, ook op dat niet alleen de cryptomarkt zwakte vertoont. Eigenlijk alle risicovolle activa hebben het de afgelopen tijd zwaar. De aandelenmarkt is bijvoorbeeld ook vandaag weer met 1,5% gedaald door de aanhoudende inflatieangst.

Schiff beweert dat zijn favoriete activa, goud, in de nabije toekomst waarschijnlijk sterk zal stijgen, aangezien beleggers spoedig zullen beseffen dat renteverhogingen door de Federal Reserve eerder een recessie zullen uitlokken dan de inflatie verminderen.

Bitcoin nieuws

Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?