bitcoin crash
Bitcoin

Peter Schiff: “Bitcoin gaat nu naar $1.000 crashen”

In een Twitter discussie die gisteren plaatsvond vertelde de Amerikaanse beurshandelaar, Peter Schiff dat de Bitcoin prijs klaar is om te dalen richting de $1.000 dollar.

Al gauw kreeg Schiff commentaar van verschillende crypto analisten. Ze vertellen dat dit soort uitspraken ‘belachelijk’ zijn.


“We gaan een dump naar $1.000 zien”

Schiff vertelt dat, vanwege de huidige prijsactie, samenhangend met de zogenaamde ‘Head en Shoulders formatie’ de BTC koers enorm kan crashen. Misschien wel tot de $1.000 dollar. Hij vatte samen:

“Bitcoin nadert de halslijn van de head-and-shoulders top die ik heb aangegeven vóór de 25 procent-pump van 25 oktober. De rechterschouder wordt nu opgehaald en de hals schuin en evenwijdig aan de schouders. Als het breekt, is de prijsdoelstelling voor de dump $1.000 om het patroon te voltooien. ”

In een volgende tweet gaat hij verder met zijn negatieve prijsvoorspelling: “De foto ziet er echt niet beter uit als je een long positie hebt in Bitcoin!” Schreef hij.

In weer een andere twitterpost maakte Schiff een foto van een Bitcoin-prijsgrafiek op zijn computerscherm, wat leidde tot spot onder de crypto community. Want: Waarom maak je niet gewoon een screenshot? Het lijkt een actie van een digibeet.


Een historie van verkeerde voorspellingen

Schiff staat bekend om zijn negatieve Bitcoin prijsvoorspellingen. Ondanks dat hij ervan overtuigd is dat Bitcoin gedoemd is te mislukken, zijn veel van zijn eerdere voorspellingen onjuist gebleken. En dat laat de crypto community hem maar al te graag weten.

Zo laat een trader weten dat eigenlijk geen enkele voorspelling die Shiff heeft gedaan over de BTC prijs klopt. En dit onderbouwd hij met een grafiek.


Wat kunnen we verwachten?

Toch lijkt Schiff een heel klein beetje gelijk te hebben. De Bitcoin koers gaat ook vandaag weer hard onderuit. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $7.220 dollar. 24 uur geleden lag de koers nog rond de $7.960 dollar. Dat betekent dat de Bitcoin prijs vandaag alweer met meer dan 9% is gedaald.

Daarbij komt dat het einde nog niet in zicht is voor de dump. Crypto analist Nick vertelt het volgende: “Rond de $6.900 en de $7.000 ligt een kleine support, maar het is nog maar de vraag of we deze gaan houden.”

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?