Altcoin

Newsbit 05-04-2022 06:44 leestijd 5 - 8 min

Phantasma Chain de Layer 1 blockchain-oplossing voor gaming, NFT’s en meer

Phantasma Chain is een snelle, veilige, goedkope  en schaalbare Layer 1 blockchain-oplossing voor gaming, NFT’s en meer die interoperabiliteit met andere blockchains mogelijk maakt met behoud van een gedecentraliseerd governancesysteem. Met een innovatief stakingsmechanisme en een dual token-systeem kunnen gebruikers toegang krijgen tot verschillende digitale goederen en diensten op het gebied van communicatie, entertainment, marktplaats en opslag.


Phantasma’s kernbegrippen

Phantasma Chain maakt het mogelijk om oneindige zijketens in te zetten. Elke dApp op de Phantasma Chain kan onafhankelijk van alle andere zijketens op een eigen zijketen draaien. Dit betekent het risico dat één enkele dApp het hele netwerk kan afsluiten wanneer het wordt gespamd. Hun Blockchain kan 10k transacties per blok valideren (de maximale blokgrootte kan in de toekomst worden gewijzigd om de netwerkprestaties te verbeteren). Deze capaciteit geldt niet alleen voor de hoofdketen, maar ook voor elke afzonderlijke zijketen, wat betekent dat elke zijketen onafhankelijk van zowel de hoofdketen als alle andere zijketens dezelfde maximale TPS kan bereiken. Als gevolg hiervan is de maximale totale TPS van Phantasma Chain het aantal zijketens plus de hoofdketen vermenigvuldigd met de maximale TPS van elke keten. Oneindige zijketens in combinatie met de inter-chain technologie die Phantasma in zijn netwerk implementeert, zullen het mogelijk maken om alle ketens te verbinden, wat ontwikkelaars de kracht geeft die ze nodig hebben om revolutionaire dApps te bouwen  met de ondersteunde talen C #, Java, Solidity en Python (ondersteuning voor extra programmeertalen zal later worden toegevoegd).


Governance Token Supply

De Phantasma Chain governance token heet “SOUL” en had een initiële maximale voorraad van 94.000.000 tokens. SOUL bestuurt het gedecentraliseerde netwerk van Phantasma Chain, omdat de stakingsfunctie gebruikers en ontwikkelaars het recht geeft om netwerkbronnen te gebruiken, en hen een democratische manier biedt om de netwerkvalidators te kiezen die de Phantasma Chain aandrijven via het on-chain stemmechanisme.

Bovendien hebben ze, om de verbeteringen in het Phantasma Chain-ecosysteem de komende jaren te ondersteunen, een inflatie-added geïntroduceerd aan het totale aanbod van SOUL. De inflatie mag uitsluitend worden gebruikt om de kwaliteit van het ecosysteem te maximaliseren en voor duurzame stimulering van ontwikkelaars om dApps op Phantasma Chain te bouwen. De jaarlijkse inflatie is gecodeerd als 3% plus 125.000 SOUL die maandelijks wordt verdeeld onder in aanmerking komende Soul Masters (degenen die ten minste 50.000 SOUL vast zetten gedurende ten minste 1 kalendermaand.  Van de 3%:

  • 1% (een derde) wordt toegewezen aan Block Producers (netwerkvalidators)
  • 1% (een derde) wordt toegewezen aan de Phantom Force (ontwikkelaarscommunitair)
  • 1% (een derde) wordt toegewezen aan verschillende ecosysteemstimulansen.

De SOUL-tokens die aan Block Producers worden toegekend voor het valideren van netwerktransacties, worden aan het begin van elke maand aan elke Block Producer gedistribueerd op hetzelfde moment als Soul Master-beloningen, wat betekent dat de inflatie continu is en de 1% inflatie die is toegewezen aan Block Producers alleen wordt bereikt wanneer het netwerk een volledig jaar van activiteiten voltooit. Tenzij het ecosysteemstimuleringsgedeelte van de jaarlijkse inflatie wordt toegewezen aan specifieke stimulansen, zal het worden verdeeld onder blokproducenten. Tegelijkertijd worden de SOUL-tokens die worden gegenereerd door de jaarlijkse inflatie voor de Phantom Force Foundation maandelijks ontgrendeld en automatisch overgedragen naar de schatkistportefeuille van de Foundation voor het gedecentraliseerde team om collectief te beslissen hoe te verdelen. Op deze manier, in plaats van elk jaar één forfaitair bedrag aan tokens te ontvangen dat vervolgens door de Stichting moet worden beheerd en toegewezen aan verschillende projecten, zal het door de gemeenschap aangestuurde team in de loop van het jaar continuous funding ontvangen, waardoor meer decentralisatie van de netwerkontwikkeling en projectontwikkeling van een jaar mogelijk wordt. Phantasma gelooft dat om het beste ecosysteem te bouwen, het belangrijk is om goede stimuleringsmechanismen te hebben voor de ontwikkelaars die hun eerlijke deel bijdragen. Met dit nieuwe inflatiemodel kan Phantasma bijdragers jarenlang duurzaam belonen. Het inflatiemodel is een uitstekende manier om ontwikkelaars aan te trekken (en te behouden) en om de noodzakelijke hoge kwaliteit van de blokproducenten te behouden, wat op de lange termijn gunstig zal zijn voor de groei van Phantasma.

Naast het governance-token SOUL heeft Phantasma ook een tweede token genaamd KCAL dat alles in het Phantasma-ecosysteem voedt. Van eenvoudige transacties tot het uitzetten, het slaan van uw eigen NFT’s of het claimen van KCAL zelf, alles vereist een kleine vergoeding – te voldoen in KCAL en niets anders. De KCAL-token kan worden verdiend door SOUL vast te zetten. Voor elke SOUL die je vast zet, genereer je elke dag 0,002 KCAL – voor elke 1.000 SOUL is dat elke dag 2 KCAL gratis, genoeg om alle normale transactietypen voor de gemiddelde gebruiker voor altijd te dekken. Deflatoire maatregelen bewaken de KCAL-tokeneconomie, waarbij de helft van de KCAL-vergoeding van elk type transactie onmiddellijk wordt verbrand – waardoor de inflatie onder controle blijft en evenwicht wordt geboden aan vraag en aanbod. Zelfs dApp-ontwikkelaars dragen bij, waarbij GhostMarket de helft van hun verdiende KCAL-kosten verbrandt, waardoor de druk op het KCAL-aanbod verder toeneemt.


Niet-fungibele tokens (NFT’s)

Tot nu toe was het doorverkopen van digitale goederen een zeer lastige taak om online uit te voeren. Het had zijn gebreken en beveiligingsproblemen. Blockchain-technologie heeft echt en geverifieerd eigendom van digitale producten mogelijk gemaakt, wat betekent dat het ook de problemen kan oplossen die zich voordoen bij het doorverkopen van digitale goederen. Dit kan worden gedaan met Non-Fungible Tokens (NFT), die speciale cryptografische tokens gebruiken die een verscheidenheid aan verschillende kenmerken kunnen hebben die in de code zelf zijn ingebed, waardoor de regels voor het maken en distribueren van dat digitale item effectief worden geschetst. Met behulp van de Phantasma Chain Smart NFT-technologie kunnen ontwikkelaars digitale items voor hun apps en games maken en hun gebruikers in staat stellen deze digitale items vrij onderling te verhandelen op open marktplaatsen, of ze nu beperkte voorraden hebben of volledig uniek van aard zijn. Phantasma Smart NFTs ondersteunen een reeks geavanceerde functies, waaronder programmeerbare NFT’s, meerlagige NFT’s, on-demand NFT-minting, infusie van meerdere activa, het infunderen van NFT’s met NFT’s, vergrendelde inhoud en nesting van NFT’s waarbij unieke niet-fungibele tokens herhaaldelijk in elkaar worden geïnjecteerd als Russische matroesjka-poppen.

Ga voor meer informatie over NFT’s naar: https://medium.com/phantasticphantasma/choosing-the-right-blockchain-for-your-n ft-d1df2bebae91.


Slimme NFT-technologie

Phantasma’s Smart NFT-technologie is uniek onder Layer 1 blockchains en biedt game-ontwikkelaars de technologie die nodig is voor een geavanceerde gameplay. Programmeerbare NFT’s stellen spelers in staat om bijvoorbeeld een vechter op de markt te kopen, de vechter naar een hoger niveau te krijgen door gevechten te winnen en vervolgens dezelfde vechter tegen een hogere prijs op de markt te verkopen. Met andere blockchains moeten NFT’s op een hoger niveau afzonderlijk worden geslagen tegen hoge kosten wat tegelijkertijd de gaming-app compliceert.

Multilayered NFT’s stellen game-ontwikkelaars in staat om NFT’s in te zetten die uit meerdere NFT’s bestaan, zoals te zien is in de game 22 Racing Series die is ontwikkeld door Phantasma’s partnergamestudio GOATi en een van de games is op de gaminghub PavillionHub. Dankzij de lage mintingkosten van NFT’s op de Phantasma-blockchain en dat NFT’s on-demand kunnen worden geslagen, heeft gamestudio GOATi honderdduizenden dollars bespaard bij het slaan van hun NFT’s voor de 22 Racing Series-game. De minting on-demand functionaliteit stelt NFT-producenten in staat om alleen de NFT’s te slaan die worden verkocht, zodat ze geen NFT’s van tevoren hoeven te slaan met het risico duizenden dollars aan mintingkosten uit te geven voor NFT’s die nooit zullen worden verkocht.

Phantasma’s Smart NFT-technologie maakt het ook mogelijk om NFT’s te slaan met links naar vergrendelde inhoud die alleen toegankelijk is voor de eigenaar van de NFT.

Voor dit en meer over Phantasma’s baanbrekende Smart NFT-technologie, kunt u terecht op https://phantasma.io/phantasma-smart-nfts.


Ecologische voetafdruk

Er is veel geschreven over de koolstofemissie van de blockchain-technologie in het algemeen en het slaan van NFT’s in het bijzonder. Het Proof-of-Work-consensusmechanisme van Bitcoin staat bekend om zijn hoge energieverbruik en is daarom hoog in koolstofemissies. Veel andere blockchains, zoals Phantasma maken gebruik van het milieuvriendelijker Proof-of-Stake consensusmechanisme. Sommige van deze blockchains zijn zelfs koolstofneutraal. Phantasma gaat, na een partnerschap met Save Planet Earth, een stap verder door gecertificeerd koolstofnegatief te worden door de Certified Carbon Credit NFT’s van Save Planet Earth te kopen. Dit betekent dat u met behulp van de Phantasma-blockchain de wereldwijde koolstofemissie verlaagt en de planeet aarde helpt redden.


GhostMarket marktplaats

Door samen te werken met GhostMarket, een NFT Marketplace die NFT’s van alle andere blockchains ondersteunt, wil Phantasma voorop lopen bij de acceptatie van NFT. Er zijn veel voordelen verbonden aan het adopteren van niet-fungibele tokens in hun wereld. Niet elke use case hoeft afkomstig te zijn van digitale goederen of assets. Denk aan de belangrijke informatie die ze fysiek opslaan: een geboorteakte, academische referenties of garanties. Al deze informatie kan goed worden gedigitaliseerd en opgeslagen in een portemonnee door middel van tokenisatie. Ze werken samen met bedrijven en ontwikkelaars die willen profiteren van deze blockchain-technologie door de economische systemen aan te passen en te kiezen op basis van welk type tokens het beste bij hun producten past.

Ga voor meer informatie over Phantasma naar: https://phantasma.io/