Bitcoin Nieuws

Pinstoring veroorzaakt chaos: Zou Bitcoin de redding zijn geweest?

Door een storing in het pinautomaatsysteem konden klanten in sommige supermarkten en winkels enkel contant betalen. Het betalen met een pinpas was op diverse locaties onmogelijk. De exacte oorzaak van de storing is nog niet vastgesteld. Voorstanders van Bitcoin lachen in hun vuistje. Volgens hen zou dit probleem nooit voorgekomen zijn als we BTC als betaalmiddel hadden gebruikt.

Klachten en lange wachtrijen

Dinsdagmiddag ontving de website Allestoringen.nl duizenden meldingen van klanten die problemen ondervonden met betalen bij kassa’s. Op Twitter circuleerden foto’s van lange rijen bij diverse supermarkten. De betrokken supermarkten schrijven de problemen toe aan een “externe storing”. Een woordvoerder meldt dat het inmiddels weer mogelijk is om bij de meeste supermarkten te pinnen.

In verschillende winkels zijn mededelingen opgehangen over de pinstoring, waarbij wordt aangegeven dat klanten nog wel contant kunnen betalen. Niet alleen supermarkten, maar ook winkelketen Blokker ondervindt hinder van de pinproblemen. Een woordvoerder meldt dat alle winkels zijn geïnformeerd over de storing, maar dat het niet intern oplosbaar is omdat het probleem bij een extern bedrijf ligt. Hoe lang de storing zal duren, is nog onbekend. De woordvoerder hoopt dat het snel wordt opgelost.

Oorzaak lijkt niet bij banken of betaalinstellingen te liggen

Volgens Betaalvereniging Nederland lijkt het probleem niet te ontstaan bij banken, betaalinstellingen of transactieverwerkers, aangezien er op dit moment geen storingsmeldingen zijn. Echter, de storing kan zich elders in de keten voordoen. Een mogelijke oorzaak zou kunnen liggen bij een telecomprovider, waarvan winkels afhankelijk zijn voor hun pinapparatuur.

Bitcoin als alternatief betaalmiddel

Als we Bitcoin als betaalmiddel hadden, zou deze situatie mogelijk anders zijn. Bitcoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency, wat betekent dat transacties niet afhankelijk zijn van een enkele partij zoals banken of betalingsverwerkers. Hierdoor zouden storingen zoals deze waarschijnlijk minder invloed hebben op het betalingsverkeer. Echter, het is belangrijk op te merken dat cryptocurrencies zoals Bitcoin wel kwetsbaar kunnen zijn voor netwerkcongestie, wat de transactiesnelheid en -kosten zou kunnen beïnvloeden.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Crasht als Reactie op SEC-Rechtszaak tegen Binance en CEO
Hashrate Bitcoin bereikte nieuw record in mei
Benjamin Cowen verwacht diepe correctie voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen