Bitcoin

PlanB legt uit waarom Bitcoin niet meer naar $24,5K zal zakken

De Nederlandse analist PlanB, bekend van het Stock-to-Flow model, gelooft dat Bitcoin nog altijd in een bullmarkt zit. Volgens de analist kan alleen een zogenaamde zwarte zwaan ervoor zorgen dat de Bitcoin koers onder de 24.500 dollar komt.

Een zwarte zwaan is een compleet onverwachte gebeurtenis die een grote impact op de financiële markten heeft. PlanB ziet dat niet zo snel gebeuren en verwacht voor 2023 nog altijd een Bitcoin koers van 100.000 dollar.


24.500 dollar als absolute bodem

Waarom heeft PlanB het eigenlijk specifiek over de Bitcoin koers van 24.500 dollar? Dat niveau is momenteel de gemiddelde koers waarvoor alle Bitcoin zijn aangekocht. PlanB merkt op dat we in de geschiedenis slechts driemaal naar die koers zijn teruggevallen.

De eerste keer dat dit gebeurde was in 2011 tijdens de MtGox exchange hack. De tweede keer ging het wederom om een exchange hack, ditmaal die van Bitstamp in 2014. Als laatste noemt PlanB de Bitcoin SV Fork in 2018. Al zijn veel Bitcoiners het niet eens met PlanB wat betreft de laatste reden voor de terugval.

Ook collega-analist Willy Woo was het niet eens met het Bitcoin SV verhaal van PlanB. Volgens Woo ging het destijds om manipulatie van whales op BitMEX die de koers naar dat niveau drukten.


Bitcoin koers van 100.000 dollar in 2023

Als het aan PlanB en zijn Stock-to-Flow model ligt gaat Bitcoin nog een mooie toekomst tegemoet. De populaire analist voorziet op basis van zijn model een Bitcoin koers van 100.000 dollar voor het einde van 2023.

PlanB vergelijkt in zijn model Bitcoin met onder andere goud en vastgoed. Momenteel heeft goud nog een Stock-to-Flow verhouding die hoger is dan Bitcoin, maar na de volgende halving gaat de Stock-to-Flow van Bitcoin naar minimaal 100. Terwijl de Stock-to-Flow van goud nog op 60 bungelt.

Het zou de analist dan ook verbazen als Bitcoin nog altijd een lagere marktwaarde heeft dan goud na de volgende halving. Vastgoed heeft volgens de analist ook een Stock-to-Flow van 100 en heeft een marktwaarde die minstens tien keer groter is dan die van goud.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85