Bitcoin Nieuws, Exchange Nieuws

PlanB: “Omvallen van FTX is slechts een kleine hobbel in het grote plaatje”

De Nederlandse analist PlanB is altijd optimistisch over Bitcoin. In 2019 brak hij door met zijn Stock-to-Flow model, dat inmiddels is opgegeven door de meeste mensen. PlanB zelf heeft dat echter nog niet gedaan en verwacht dat de ellende rondom FTX op de lange termijn wordt gezien als een kleine hobbel op de weg voor Bitcoin.

Stock-to-Flow model bereikt nieuw dieptepunt

De Bitcoin koers is als gevolg van het FTX-drama naar een nieuw dieptepunt gevallen tijdens deze bearmarkt. Dat lijkt de bearish trend waar sprake van was alleen maar te versterken. PlanB introduceerde het Stock-to-Flow model in 2019 als een manier om de schaarste van Bitcoin te waarderen. Door Bitcoin te vergelijken met assets als goud en zilver, was de analist van mening dat het mogelijk was om het koersverloop van Bitcoin te voorspellen.

Lange tijd leek het model er inderdaad in te slagen om dat te doen, maar inmiddels is de realiteit anders. De macro-economische omstandigheden gooiden roet in het eten. Nadat de inflatie in een razend tempo begon te klimmen, grepen centrale banken in met hogere rentes en dat ging zwaar ten koste van de Bitcoin koers. Het omvallen van FTX lijkt wat dat betreft de laatste tik in de ellende periode van Bitcoin te zijn. Het is te hopen dat de bodem inmiddels bereikt is.

Bitcoin op 72.000 dollar

Tot de all-time high van november 2021 genoot het model van PlanB een gigantische populariteit. Voor het einde van dat jaar voorspelde hij op basis van zijn modellen zelfs een koers van 100.000 dollar. Nu weten we allemaal dat die koers er niet is gekomen en dat het tegenovergestelde waar is. Bitcoin hangt op het moment van schrijven onder het hoogtepunt van de rally van 2017.

planb daily stock

Op het moment van schrijven zegt het Stock-to-Flow model dat Bitcoin een koers van 72.000 dollar zou hebben. Afgezien van de beginjaren van Bitcoin, heeft het model nog nooit zo ver van de waarheid gezeten. PlanB weigert het model echter op te geven en verwacht dat Bitcoin binnen afzienbare tijd weer synchroon loopt met het model.

Exchange nieuws

Kraken CEO: Binance Proof-of-Reserves is zinloos zonder de schulden te laten zien
Amazon gaat serie maken over de val van crypto beurs FTX
Binance wijst 1 miljard dollar toe aan crypto-herstelfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten