Bitcoin Nieuws

Newsbit 15-02-2023 16:25 leestijd 1 - 2 min

PlanB voorspelt dat Bitcoin koers in 2024 zal handelen tussen $100.000 en $1 miljoen

De volgende BTC halving komt langzaam dichterbij en zal rond 18 maart 2024 plaatsvinden. PlanB, de bekende Bitcoin-analist, voorspelt dat de prijs van Bitcoin na deze halvering zal stijgen tot boven de $100.000. De schatting van de analist is dat de prijs van Bitcoin in 2025 tussen de $100.000 en $1 miljoen zal liggen.

PlanB deed zijn voorspelling nadat hij een Twitter-poll had gehouden om de verwachtingen van crypto-investeerders voor het komende halveringsevenement te peilen. Van de 24.831 deelnemers aan de poll verwachtte 58,8% dat de prijs van Bitcoin zal stijgen na de volgende halvering.

Bitcoin halving zal zorgen voor meer schaarste

Net als de meerderheid van de stemmers verwacht PlanB dat de Bitcoin halving zal zorgen voor meer schaarste en stijgende prijzen. De halving zal dan ook een grote rol spelen in de komende jaren, zo vertelt de analist.

PlanB gebruikt het Stock-to-Flow (S2F)-model om de schaarste te meten, wat momenteel op 110 staat. Hij benadrukt dat de S2F van Bitcoin nu op een vergelijkbaar level staat met die van de vorige halveringsevenementen in 2012, 2016 en 2020, die allemaal aanzienlijke stijgingen in de Bitcoin prijs veroorzaakten.

Wat is de Bitcoin halving?

Een Bitcoin halving is een geprogrammeerde gebeurtenis die ongeveer elke 4 jaar plaatsvindt in de Bitcoin blockchain, na elke 210.000 gedolven blokken. Tijdens de halving wordt de beloning voor het delven van een nieuw blok Bitcoin gehalveerd, wat de snelheid waarmee nieuwe Bitcoin wordt geproduceerd vermindert.

Dit is een maatregel die is ontworpen om schaarste te creĆ«ren en de totale hoeveelheid Bitcoin te beperken tot 21 miljoen. De halving is een belangrijke gebeurtenis in het Bitcoin-ecosysteem omdat het de economie van het netwerk beĆÆnvloedt en historisch gezien gepaard is gegaan met een stijging van de prijs.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden