hacker
Bitcoin

PlusToken zwendel zorgt voor Bitcoin crash

De Bitcoin prijs is dit jaar zeer volatiel geweest. De koers is flink gestegen, maar ook flink gedaald. Sommige analisten beweren nu dat de recente koerscrash te wijten is aan het feit dat grote spelers hun tokens verkopen en de markt overstromen.


Zwendel zal komende tijd de crypto markt beïnvloeden

Op 18 augustus kwam naar buiten dat de PlusToken zwendel meer dan $240 miljoen dollar aan opbrengsten in BTC heeft verplaatst. Het Twitter account genaamd Whale Alert laat deze enorme transactie zien.

Nu blijkt, uit recent gepubliceerde gegevens van analist Ergo dat de markt crash mogelijk te wijten is aan de verkoop van 200.000 BTC tokens die waarschijnlijk afkomstig zijn van de PlusToken zwendel.

Ergo zegt in zijn Twitter berichten het volgende:

“Als mijn cijfers correct zijn, waren de 200.000 BTC tokens, die eerder dit jaar werden gerapporteerd correct. Deze zullen de markt beïnvloeden en dat zal ook nog wel enige tijd aanhouden.”

De PlusToken zwendel is één van de grootste oplichtingszaken die de cryptowereld ooit heeft gezien.


De omvang van de PlusToken zwendel is enorm

De onderzoeker genaamd Ergo deed onderzoek naar de PlusToken zwendel. Hij kijkt naar verschillende wallets waarvan men denkt dat ze verband houden met de oplichtingszaak. Onderzoek naar de omvang van deze zwendel, kan een idee geven hoeveel Bitcoins de oplichters op de cryptomarkt zouden kunnen dumpen, of hebben gedumpt. Het zou dus zo kunnen zijn dat PlusToken ervoor heeft gezorgd dat de BTC prijs is gedaald.

De analist vertelt dat 200.000 BTC vaak genoemd wordt als het bedrag dat de zwendel zou hebben gecontroleerd. Dit aantal komt uit een onderzoek naar 3 verschillende balletadressen die worden verdacht dat ze deel uitmaken van de PlusToken scam.

De oplichters maken gebruik van een website genaamd ‘Wasabi Mixer’, een methode om munten te mixen met andere munten. Dit zorgt ervoor dat het vele malen moeilijker is om de gestolen Bitcoins terug te vinden zijn. Ergo vertelt dat de geschatte 200.000 BTC aardig kloppen:

“Mijn huidige totalen liggen rond de 187.000 BTC. Deze analyse is nog niet voltooid, maar bevestigt ruwweg de vorige 200.000 BTC-schattingen.


Oplichters dumpen 1.300 BTC per dag

Ergo gaat verder en vertelt hoe de oplichters van hun BTC af komen. Ergo vertelt dat zijn onderzoek uitwijst dat de oplichters elke dag 1.100 Bitcoins verkopen..

“Als we aannemen dat alle gemixte munten (129.000 BTC) die tot nu toe worden beheerd, gedurende een periode van begin augustus tot vandaag zijn verkocht, levert dit gemiddeld ongeveer 1.300 BTC op per dag,” vertelt de analist. Ook vertelt hij:

“We kunnen dus verwachten dat er nog zo’n 58.000 BTC verkocht gaat worden in de komende 1,5 tot 2 maanden.”

Bitcoin nieuws

Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins