Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Podcaster Joe Rogan heeft ‘veel hoop’ voor crypto

De bekende podcaster Joe Rogan zei onlangs dat hij veel hoop heeft voor cryptocurrencies in een recent podcast-interview.


Controversiële podcasters bespreken crypto

In de aflevering van zijn podcast, “The Joe Rogan Experience”, besprak Rogan de toekomst van crypto met collega-podcaster Adam Curry. De podcast van Rogan heeft naar schatting 11 miljoen luisteraars per aflevering, ondanks de pogingen van Spotify om enkele van de meer aanstootgevende afleveringen te censureren.

Rogan, wiens podcast in 2021 het meest populair was op Spotify, verklaarde het volgende:

“Het zal of volledig uit elkaar vallen, of we gaan dit gebruiken als een kans om een betere manier te bedenken om ons leven te leiden.”

Curry is de gastheer van de rechtse podcast “No Agenda”. Hij zei:

“Ik bezit Bitcoin omdat ik geloof dat mijn geld daar veiliger is. Het geldsysteem is kapot. Het veroorzaakt inflatie, ellende en oorlogen omdat het verband houdt met olie.” Aldus Curry.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Rogan’s visie voor de Metaverse

Rogan en Curry bespraken ook de mogelijkheden van een “Silicon-Valley-gecontroleerde” digitale Metaverse, en de mogelijke rol van NFT’s hierin.

Rogan had het over een toekomst waarin bedrijven hun eigen digitale tokens bedenken die klanten zouden moeten gebruiken om hun producten te kopen. “Apple zou dat gemakkelijk kunnen doen,” zei Rogan, “je zou munten moeten kopen, en via die munten zou je producten kopen … Het is bijna een andere versie van aandelen.”

Curry was echter niet overtuigd. Hij verwacht dat machtige instellingen en regeringen in plaats daarvan hun zinnen zullen zetten op digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s).

“Je krijgt cryptovaluta. Je hebt een digitale wallet. Het komt rechtstreeks van de Federal Reserve naar je toe. En er zal weinig retailbankieren zijn – dat zal gewoon niet meer gebeuren.” Aldus Curry.

Ondanks de positieve beoordeling van crypto door de podcasters, bleven veel leden van de gemeenschap sceptisch. In een Reddit-bericht op de r/Cryptocurrency-subreddit, merkte gebruiker “thenudelman” het volgnde op: “Een goedkeuring van Captain Pseudoscience. We hadden het zonder hem kunnen doen.”

Een andere gebruiker, “Dubsy 101”, voegde toe: “Hij is een idioot en de laatste persoon die we geassocieerd willen zien met Crypto.”

Zowel Rogan als Curry zijn zeer controversiële figuren gebleken in de crypto-ruimte en daarbuiten. Rogan staat bekend om zijn afwijzing van “politieke correctheid”. Hij heeft in het verleden kritiek gekregen op het maken van racistische, seksistische en transfobe grappen.

In juli 2021 betaalde CashApp Rogan om zijn luisteraars te vertellen dat ze Bitcoin (BTC) moesten kopen. Hij accepteerde toen een BTC-betaling van $100.000 in november.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten