ethereum
Ethereum

Podcaster over Ethereum ETF: dit is de laatste horde voor de industrie

Het lijkt erop dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) deze maand nog de Spot Ethereum ETFs gaat goedkeuren. Daardoor schoten de koersen omhoog en dat brengt natuurlijk meteen alle “bulls” van stal. Zo ook de beroemde podcaster Anthony Pompliano.

Laatste horde voor de industrie

In feite zegt Pompliano hier dat een Spot Ethereum ETF de laatste dam of laatste horde is voor de definitieve doorbraak van de industrie.

Hij verwacht dat ze met de goedkeuring van de Ethereum ETF ook meteen “de hele industrie goedkeuren.” Persoonlijk trek ik dat een beetje in twijfel. Uiteindelijk moeten we ook nog maar zien hoeveel kapitaal de Ethereum ETFs gaan aantrekken.

Veel investeerders hebben al moeite om Bitcoin te begrijpen, laat staan Ethereum. Het grote geld zit hoogstwaarschijnlijk niet te wachten op het kopen van een decentraal netwerk waarop je kunt gokken op memecoins en andere altcoins.

Echte waardevolle toepassingen zijn er nog weinig tot niet op Ethereum. Wat dat betreft zal het lastig worden om de potentie uit te leggen, omdat er na ruim acht jaar nog geen toonbare vruchten aan de boom groeiden.

Ethereum koers schiet omhoog

Als gevolg van het nieuws over de ETFs is de Ethereum koers in ieder geval omhoog geschoten. Op het moment van schrijven gaat het om een stijging van 18,47% over de afgelopen 24 uur.

Dat zijn stijgingen waar investeerders in de traditionele financiële wereld op jaarbasis al blij mee zijn. Vergeet echter niet dat cryptocurrency’s als Ethereum dan ook weer een stukje extra volatiliteit met zich meebrengen.

Aan de ene kant kun je al jaren hogere rendementen behalen met crypto, terwijl de neerwaartse volatiliteit natuurlijk de andere kant van de medaille is. Maar alles bij elkaar is dit zeker een positieve week voor de crypto-industrie.

Zeker als het nieuws waar blijkt te zijn en Ethereum echt zijn Spot ETF krijgt deze maand.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren
MetaMask lanceert stakingservice voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken