Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De centrale bank van Rusland zei vorige week dat Bitcoin-mining moet worden verboden, maar president Poetin ziet de voordelen ervan in.
De Russische president Vladimir Poetin zei vandaag dat Rusland “bepaalde concurrentievoordelen” heeft als het gaat om het minen van cryptocurrencies.
Zijn opmerkingen kwamen een dag nadat het ministerie van Financiën van de regering zei dat het “noodzakelijk zou zijn om deze technologieën te laten ontwikkelen”. Ook zei het ministerie dat een verbod op cryptocurrency niet nodig was.
Vorige week riep de Russische centrale bank op tot een verbod op Bitcoin-mining en cryptocurrency-transacties.
“De centrale bank neemt zijn eigen positie in met betrekking tot cryptocurrencies. Volgens experts van de bank brengt de uitbreiding van dit soort activiteiten bepaalde risico’s met zich mee. Hierbij wordt verwezen naar de hoge volatiliteit,” zei president Poetin woensdag in een videogesprek met regeringsleden.
“Al hebben we hier natuurlijk bepaalde concurrentievoordelen, vooral als het gaat om minen. We hebben een overschot aan elektriciteit en beschikken over goed opgeleid personeel.” Aldus Poetin.
Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.
Cryptocurrency-mining is het proces van het verifiëren van transacties op de blockchain en het slaan van nieuwe munten of tokens met behulp van krachtige computers. Bitcoin minen is een proces dat veel energie verbruikt en dure computers vereist.
Russische Bitcoin-miners leveren momenteel meer dan 10% van de rekenkracht aan het Bitcoin-netwerk. De autoriteiten van het land hebben echter herhaaldelijk gesproken over beperkingen voor de industrie. China verbood Bitcoin-mining en verwees daarbij naar milieuproblemen. Het Chinese verbod heeft sindsdien geleid tot een massale migratie van miners naar andere delen van de wereld.
President Poetin voegde er vandaag aan toe dat hij wilde dat de Russische regering en de centrale bank over de kwestie zouden praten en een “consensus” zouden bereiken.
De Russische regering kijkt naar verluidt al sinds 2019 naar Bitcoin als een manier om Amerikaanse sancties te omzeilen. Het is niet duidelijk of de regering daadwerkelijk Bitcoin heeft gekocht.
Ondertussen hebben de VS gedreigd met strengere economische sancties als Rusland Oekraïne binnenvalt. Moskou heeft naar schatting 100.000 soldaten ingezet bij de grens. De spanningen tussen het Westen en Rusland lopen op.
Er is zelfs gesproken over het schrappen van Rusland uit SWIFT. Dit is een systeem dat door meer dan 11.000 banken in 200 landen wordt gebruikt om grensoverschrijdende betalingen te doen.
Bitcoin lijkt in Tsjechië een politieke crisis te veroorzaken. Wat is er aan de hand? En wat betekent dit voor Bitcoin?
Bitcoin is hard gedaald door het conflict in het Midden-Oosten, maar volgens een bekende analist zal de koers hier niet lang onder lijden.
Bitcoin is hersteld tot boven de $105.000, maar dat is nog niet genoeg om de vlag uit te hangen. Oorlogsdreiging houdt de markt zenuwachtig.
Rusland wil via de BRICS-bank afrekenen met de dominantie van de dollar. Sancties bemoeilijken dit, maar uitbreiding van BRICS versterkt hun invloed.
EU-voorstel wil private keys als persoonsgegevens beschouwen. Bitcoin-transacties zouden dan gewist moeten worden – een onmogelijke eis.
De cryptokoersen zakken na weken van stijging plots stevig weg. Wat veroorzaakt de terugval, en is dit een korte dip of het begin van meer?