Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Poetin: “Rusland heeft concurrentievoordelen in Bitcoin-mining”

De centrale bank van Rusland zei vorige week dat Bitcoin-mining moet worden verboden, maar president Poetin ziet de voordelen ervan in.


Oproep tot mining-verbod door de bank

De Russische president Vladimir Poetin zei vandaag dat Rusland “bepaalde concurrentievoordelen” heeft als het gaat om het minen van cryptocurrencies.

Zijn opmerkingen kwamen een dag nadat het ministerie van Financiën van de regering zei dat het “noodzakelijk zou zijn om deze technologieën te laten ontwikkelen”. Ook zei het ministerie dat een verbod op cryptocurrency niet nodig was.

Vorige week riep de Russische centrale bank op tot een verbod op Bitcoin-mining en cryptocurrency-transacties.

“De centrale bank neemt zijn eigen positie in met betrekking tot cryptocurrencies. Volgens experts van de bank brengt de uitbreiding van dit soort activiteiten bepaalde risico’s met zich mee. Hierbij wordt verwezen naar de hoge volatiliteit,” zei president Poetin woensdag in een videogesprek met regeringsleden.

“Al hebben we hier natuurlijk bepaalde concurrentievoordelen, vooral als het gaat om minen. We hebben een overschot aan elektriciteit en beschikken over goed opgeleid personeel.” Aldus Poetin.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Bitcoin-mining

Cryptocurrency-mining is het proces van het verifiëren van transacties op de blockchain en het slaan van nieuwe munten of tokens met behulp van krachtige computers. Bitcoin minen is een proces dat veel energie verbruikt en dure computers vereist.

Russische Bitcoin-miners leveren momenteel meer dan 10% van de rekenkracht aan het Bitcoin-netwerk. De autoriteiten van het land hebben echter herhaaldelijk gesproken over beperkingen voor de industrie. China verbood Bitcoin-mining en verwees daarbij naar milieuproblemen. Het Chinese verbod heeft sindsdien geleid tot een massale migratie van miners naar andere delen van de wereld.

President Poetin voegde er vandaag aan toe dat hij wilde dat de Russische regering en de centrale bank over de kwestie zouden praten en een “consensus” zouden bereiken.

De Russische regering kijkt naar verluidt al sinds 2019 naar Bitcoin als een manier om Amerikaanse sancties te omzeilen. Het is niet duidelijk of de regering daadwerkelijk Bitcoin heeft gekocht.

Ondertussen hebben de VS gedreigd met strengere economische sancties als Rusland Oekraïne binnenvalt. Moskou heeft naar schatting 100.000 soldaten ingezet bij de grens. De spanningen tussen het Westen en Rusland lopen op.

Er is zelfs gesproken over het schrappen van Rusland uit SWIFT. Dit is een systeem dat door meer dan 11.000 banken in 200 landen wordt gebruikt om grensoverschrijdende betalingen te doen.

Bitcoin nieuws

Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022 Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022
Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten