Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Politicus uit Tonga hoopt in Bitcoin-voetsporen te treden van El Salvador

El Salvador heeft eerder dit jaar Bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel gemaakt. Het is nog steeds het enige land dat dit ooit heeft gedaan, maar is Tonga wellicht het volgende land?


Bitcoin als wettig betaalmiddel

Lord Fusitu’a, een lid van het Tongaanse parlement, gelooft dat het land het voorbeeld van El Salvador kan volgen en Bitcoin als wettig betaalmiddel kan accepteren. Dit schreef de Financial Review. Fusitu’a zei het volgende:

“Tonga is het land op aarde dat het meest afhankelijk is van geldovermakingen. Tussen 38% en 41,1% van ons BBP, afhankelijk van welke cijfers van de Wereldbank je gebruikt, bestaat uit overmakingen. Om die overmakingen naar Tonga te krijgen, neemt Western Union er gemiddeld 30% van in beslag. Het kan echter ook 50% zijn. In El Salvador ligt dat dichter bij de 50%.”

Hij zette een veelgehoorde rechtvaardiging van Bitcoin-voorstanders voor het gebruik van de toonaangevende crypto als wettig betaalmiddel uiteen. Fusitu’a is niet alleen overtuigd van het potentieel van Bitcoin om geldovermakingen goedkoper te maken, hij is ook helemaal verkocht aan Bitcoin zelf. Hij zei het volgende:

“Bitcoin is het eerste echt wereldwijde, open monetaire systeem. Blockchain is het meest optimale opslagmedium voor geld als je streeft naar decentralisatie en volledige, egalitaire democratisering van geld.”


Jack Mallers’ slaat opnieuw toe

Fusitu’a haalde direct Jack Mallers’ Strike aan, een digitale portemonnee van het in Chicago gevestigde Zap Solutions Inc, als een mogelijk middel om Bitcoin als betaling te accepteren in Tonga. Mallers is een fervent voorstander van Bitcoin als wettig betaalmiddel. Niet alleen gelooft de CEO van Zap in het argument dat Bitcoin geldtransfers goedkoper maakt. Hij gelooft ook dat het vlaggenschip van de cryptocurrency het beste antwoord is op de inflatie van de traditionele valuta.

“De jongen met wie ik naar de middelbare school ging, gaat in Manhattan over een bar leunen en een Old Fashioned van 35 dollar drinken en mij vertellen dat Bitcoin er niet toe doet? Bevoorrechte klootzak,” zei Mallers tijdens de Bitcoin-conferentie in Miami dit jaar.

Fusitu’a ging zelfs zover te zeggen dat voor het gebruik van Strike om geld terug te sturen naar Tonga geen parlementaire wet of zelfs maar een goedkeuring van de National Reserve Bank of Tonga nodig zou zijn.

Uit een eerder onderzoek bleek dat Zap Solutions Ltd niet over de juiste vergunningen beschikte om in bijna elke Amerikaanse staat te opereren. Experts suggereerden toen dat dit betekent dat veel cash en crypto transfers naar El Salvador via Stike mogelijk illegaal zijn.


Niet zo snel, Tonga

Fusitu’a staat net zo te popelen als Mallers om Bitcoin te zien aankomen op Tonga’s witte zandstranden. Maar zijn enthousiasme wordt niet door iedereen in het land gedeeld.

Sione Ngongo Kioa, gouverneur van de Reserve Bank of Tonga, heeft naar verluidt gezegd dat de bank niet van plan is om Bitcoin op korte termijn als wettig betaalmiddel te accepteren. Hij gaf aan dat de goedkeuring van Bitcoin als een officiële alternatieve valuta zeker onwaarschijnlijk is.

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten