Prijsanalyse

Polkadot (DOT) prijsanalyse 18 februari 2021

Hoe staat de Polkadot koers ervoor? Vandaag analyseert onze analist de DOT grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Polkadot (DOT) dag grafiek

DOT is dit jaar al ruim 500% gestegen dus vandaar is het wel interessant om te kijken hoe de grafiek er momenteel bij liggen. Op de dagelijkse grafiek gaat de Polkadot koers prachtig parabolisch omhoog en is er op $19.23 een nieuwe support ontstaan. Wanneer we de uitbraak van de supply zone en retest meten met de trend based fib extension dan komen de mogelijke weerstandszones tevoorschijn. Momenteel trade de koers boven de 3.618 fib met qua kracht gelijkblijvende ema’s in bullish stand.

DOT dag-grafiek – Bron: Tradingview

Polkadot (DOT) 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek bevindt DOT zich in een opwaarts kanaal waarbij het gestaag zijn weg omhoog vervolgt. Wanneer je goed kijkt zie je dat wanneer een local level gebroken wordt deze kort erna wordt terug getest en de koers vanaf daar verder omhoogschiet. Traplopen noemt onze analist het ook wel.

We kunnen de koers nu iets naar beneden zien zakken, onderweg naar een punt waar behoorlijk wat confluence ligt. Hoe meer factoren samenkomen hoe sterker het signaal vaak is. De ema’s zijn bullish maar de rsi ondervindt weerstand van het 70 niveau en probeert de ema op dit moment bearish te kruisen.

DOT 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Polkadot (DOT) 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek is de rising wedge net beginnen te spelen. Op $30.98 zit de zogeheten ‘breaker’ en wanneer de Polkadot koers daar doorheen zakt dan is dat een bevestiging van verdere neerwaartse move. Na een retest zou de koers dan naar het gebied gaan waar de drie eerdergenoemde factoren samen komen. Dan kunnen we denken aan een prijs van $29,60 met wellicht een wick richting de $28,28.

DOT 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist vertelt dat we wel kunnen stellen dat de DOT-koers aardig bullish is. Hij verwacht eerst een kleine retrace richting de 28 – 29 dollar (afgerond) om vervolgens omhoog te gaan richting de volgende fib level op $35.41. Mocht de support het niet houden dan zakt de prijs waarschijnlijk terug naar $24,90.