Exchange Nieuws

Polkadot schiet omhoog na listing op Coinbase

De Polkadot koers is flink omhoog geschoten nadat Coinbase Pro heeft aangekondigd dat het de DOT-token zal listen.


Coinbase voegt Polkadot toe

In een blogpost van de exchange wordt vermeld dat de stortingen al zijn begonnen en de handel op 16 juni van start zal gaan. Sinds de aankondiging is de Polkadot prijs met meer dan 17% gestegen. Ook hier zien we dus duidelijk het ‘Coinbase-effect’.

Volgens Messari is het gemiddelde rendement, vijf dagen na een vermelding op Coinbase 91%. Dat ligt vele malen hoger dan een notering op andere exchanges zoals Binance, Kraken of FTX.

DOT koersverloop – Bron: Tradingview

Wat is Polkadot?

Polkadot is een “multi-chain” platform dat netwerken samen kan brengen. Bitcoin en Ethereum kunnen bijvoorbeeld niet met elkaar communiceren omdat ze met verschillende technologieën zijn gebouwd. Polkadot, gebouwd door de mede-oprichter van Ethereum, Gavin Wood, is dus een project dat dit probleem probeert aan te pakken.

De technologie van Wood is echter nog enkele stappen verwijderd van het bereiken van zijn doel. Voordat het wordt gelanceerd, wordt elk onderdeel eerst gelanceerd en getest op het zogenaamde “kanarienetwerk” van Polkadot. Dit is Kusama. Kusama is een soort testnet, dat een omgeving biedt waarin elk onderdeel van het Polkadot-netwerk vooraf kan worden getest.

Tegenwoordig lanceert het team ook regelmatig nieuwe tests op Kusama. Zo zijn de Parachains al gelanceerd op Kusama. De volgende stap is een zogenaamde parachain-auction. Er zit dus nog veel aan te komen voor Polkadot en met de listing van Coinbase ziet de toekomst er rooskleurig uit.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten