Hackerman
Hack

Poloniex zegt dat de identiteit van de hacker is bevestigd en biedt een laatste premie van $10 miljoen

In een recente ontwikkeling heeft de crypto-uitwisseling Poloniex een officiële mededeling gedaan aan de hacker die verantwoordelijk wordt gehouden voor de diefstal van meer dan $100 miljoen aan digitale activa uit een van zijn portefeuilles.

De exchange beweert de identiteit van de dader te hebben vastgesteld en biedt deze nu de mogelijkheid om de gestolen activa terug te geven in ruil voor een aanzienlijke premie van $10 miljoen.

Identiteit via samenwerking met diverse wetshandhavingsinstanties bevestigd

Een on-chain bericht, gedeeld op sociale media door blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield, werpt licht op de communicatie van Poloniex met de vermeende hacker. De crypto-exchange beweert de identiteit van de hacker al te hebben bevestigd. Poloniex benadrukte daarbij de samenwerking met wetshandhavingsinstanties in de Verenigde Staten, Rusland en China.

Daarnaast meldde Poloniex dat de gestolen fondsen al zijn gemarkeerd en niet gebruikt kunnen worden. Ondanks de bevestiging van de hacker’s identiteit, biedt de uitwisseling de indringer nog steeds de kans om het geld vóór 25 november terug te geven en in ruil daarvoor een beloning van $10 miljoen als ‘white hat’. Indien de gelden niet worden teruggegeven, kondigt Poloniex aan dat de politie actie zal ondernemen.

Toch nog enkele twijfels vanuit de gemeenschap

Alhoewel het on-chain bericht aangeeft dat de hacker is geïdentificeerd, uiten sommige leden van de gemeenschap twijfels over deze nieuwe ontwikkeling. Op X (voorheen Twitter) liet een gemeenschapslid weten dat het betrekken van de politie uit 3 verschillende landen en het versturen van hetzelfde bericht in 15 verschillende talen overbodig lijkt als de hacker al geïdentificeerd is.

De cyberaanval vond eerder deze maand plaats toen verdachte transacties werden gedetecteerd in een crypto-wallet van Poloniex. Op 10 november constateerden diverse blockchain-beveiligingsbedrijven dat er meer dan $100 miljoen was ontvreemd uit de wallet van de beurs.

Als reactie op de aanval schakelde Poloniex de betreffende wallet uit voor onderhoud. Bovendien bood de exchange een premie van 5% aan voor de teruggave van de gestolen gelden. Op 15 november werden de opnames hervat nadat de hulp van een beveiligingsauditbureau was ingeroepen om de algehele veiligheid van de beurs te versterken.

Hack nieuws

Onderzoek onthult: $50 miljoen aan HXA-tokens verplaatst in KyberSwap-exploit
ThirdWeb ontdekt beveiligingsprobleem in slimme contracten
Broers vrijgesproken na diefstal van $8,5 Miljoen uit Platypus DeFi Protocol
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%