Hacker Man
Hack

Poly Network Hack: 57 activa getroffen

Poly Network, een protocol voor cross-chain bruggen, heeft zijn gebruikers op de hoogte gesteld dat hun diensten tijdelijk zullen worden stopgezet vanwege een recente aanval. Volgens Poly Network zijn in totaal 57 activa getroffen op de volgende 10 blockchains: Ethereum, BNB Chain, Polygon, Avax, Fantom, Optimism, Arbitrium, Gonosis, Heco en OKX.

Adresgegevens zijn gedeeld

Daarnaast heeft het cross-chain bridge-protocol ook via een Twitter-thread de adresgegevens gedeeld van waar een aanzienlijk deel van de activa zich momenteel bevindt.

Poly Network heeft ook bevestigd dat ze contact hebben opgenomen met diverse gecentraliseerde exchanges en wetshandhavingsinstanties om hun hulp in te roepen bij dit digitale inbraakincident.

Om het risico van de recente cyberaanvallen te verminderen, heeft Poly Network gecommuniceerd met verschillende projectteams en hen aangespoord om “onmiddellijk liquiditeit van gedecentraliseerde exchanges terug te trekken”.

Tegelijkertijd heeft Poly Network zijn gebruikers die de getroffen activa bezitten geadviseerd om “het proces van het opnemen van liquiditeit te versnellen en hun LP-tokens te ontgrendelen.”

Poly Network doelwit van cyberaanval

Gisteren maakte Poly Network bekend dat ze het doelwit waren geweest van een aanval. Hoewel de hack van Poly Network de cryptogemeenschap verontrustte, namen verschillende projecten snel actie als reactie op deze verborgen aanval.

Neo, dat samen met andere oprichters Poly Network heeft gelanceerd, heeft bijvoorbeeld verklaard dat ze tijdelijk de cross-chain bridge-service tussen Neo hebben opgeschort. Metis DAO verklaarde daarentegen dat er “geen verkoopliquiditeit” is voor nieuw geslagen BNB en BUSD op Metis, waardoor deze vrijwel waardeloos zijn geworden. METIS is een van de 57 activa die door de hack zijn getroffen.

Verschillende blockchain-beveiligingsbedrijven en beveiligingsanalisten zijn begonnen met hun onderzoek om de oorzaak achter de hack van Poly Network te achterhalen. Crypto-analist Arhat heeft bijvoorbeeld geconcludeerd dat de hack het gevolg was van een kwetsbaarheid in het smart contract van de cross-chain bridge-tool van Poly Network.

Tegelijkertijd beweerde Dedaub, een platform voor web3-beveiligingsoplossingen: “Poly Network had gedurende 2 jaar een eenvoudige 3- of 4-multisig-regeling!” Het web3-platform voor beveiligingsoplossingen concludeerde dat de privésleutels van de betreffende adressen waren gecompromitteerd.

Het web3-gegevensanalyseplatform Lookonchain was naar verluidt als slot de eerste die de cryptogemeenschap waarschuwde en beweerde dat hackers een groot deel van de activa hadden verkocht, 94 miljard $SHIB voor 360 $ETH, 495 miljoen $COOK voor 16 $ETH en 15 miljoen $RFuel voor 27 $ETH.

Hack nieuws

26-jarige Nederlander gearresteerd voor witwassen: $12,2 miljoen aan crypto in beslag genomen
Voormalig FTX-bestuurder moet miljoenenvilla op de Bahama’s inleveren
Enorm verlies door adresvergiftiging
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC