Altcoin

Polygon lanceert eindelijk de langverwachte EIP-1559 upgrade

Polygon lanceert de langverwachte EIP-1559 upgrade die realtime Burning zal activeren voor de MATIC token.


De EIP-1559 upgrade is live

De lancering van EIP-1559 upgrade introduceert realtime burning van Matic tokens. Op 14 december kondigden de ontwikkelaars van Polygon voor het eerst aan dat ze een fee-burning-mechanisme zullen implementeren, zoals BNB en ETH ook al doen.

De EIP1-559 upgrade is al getest op het Mumbai Testnet en dat was een groot succes. Vanochtend is de upgrade ook live gegaan op het London Hardfork Mainnnet van Polygon.


Wil jij MATIC verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Wat doet de EIP-1559 upgrade?

EIP-1559 heeft tot doel het fee-mechanisme te veranderen. De upgrade elimineert de eerste prijsveiling als de belangrijkste berekening van de gasvergoeding.

Bij eersteprijsveilingen bieden mensen een vast bedrag om te betalen voor de verwerking van hun transactie. De hoogste bieder wint. Met EIP-1559 zal er een basisvergoeding zijn voor transacties die in het volgende blok moeten worden opgenomen. Gebruikers die prioriteit willen geven aan hun transactie, kunnen een fooi geven, wat een “priority fee” wordt genoemd.

Hoewel deze upgrade niet zal helpen om de transactiekosten te verlagen, helpt het wel om het aantal gebruikers dat te veel betaalt te verminderen. Daarnaast kunnen gebruikers hun kosten beter inschatten met deze upgrade.

De introductie van de EIP-1559-upgrade zal Matic helpen een deflatoire token te worden. Het zal dus een groot effect hebben op de Polygon gemeenschap, investeerders, validators en ontwikkelaars.

MATIC van Polygon heeft een vast aanbod van 10 miljard, dus elke vermindering van beschikbare tokens zal een deflatoir effect hebben. Het Polygon team nam Ethereum als basis om de potentiële impact op het totale aanbod van MATIC na ta bootsen. De analyse die uitgevoerd is door het team laat zien dat er 27 miljoen MATIC per jaar zou worden vernietigd.