Bitcoin (BTC), US Dollar
Bitcoin

Pompliano waarschuwt: ‘Dollar gedoemd tot devaluatie, Bitcoin biedt uitweg’

De bekende voorstander van Bitcoin (BTC) en gerenommeerde venture capitalist Anthony Pompliano heeft zijn voorspelling voor de Bitcoin koers gedeeld op het socialemediaplatform X.

Hij voorspelt dat de Amerikaanse regering geconfronteerd zal worden met aanzienlijke rentelasten op de nationale schuld, wat zou resulteren in het bijdrukken van meer dollars. Dit fenomeen, zo stelt Pompliano, zal op termijn een positief effect hebben op de koers van Bitcoin.

Hij is ervan overtuigd dat deze economische dynamieken onvermijdelijk zullen leiden tot een waardestijging van Bitcoin.

‘De Amerikaanse dollar is verdoemd’

Volgens Pompliano is de dollar gedoemd te mislukken. Sinds 2020 heeft de dollar een devaluatie van 20% ondergaan, terwijl in dezelfde tijdsspanne de koers van Bitcoin (BTC) met maar liefst 800% is gestegen.

Dit illustreert volgens hem overtuigend dat het aanhouden van dollars geen rendabele langetermijnstrategie is voor het behoud van koopkracht.

Bovendien staat de Verenigde Staten een enorme rentebetaling te wachten – tot wel $1,6 biljoen in december van dit jaar. Dit maakt het volgens hem aannemelijk dat de Federal Reserve (FED) zijn huidige koers van aanzienlijke monetaire expansie zal blijven volgen.

Pompliano voorspelt dat de aanzienlijke schuldbetalingen van de Verenigde Staten zullen resulteren in verdere geldcreatie en devaluatie van de dollar.

Hij beschouwt Bitcoin (BTC) als een bescherming tegen zowel de daling van de dollarwaarde als de bredere economische implicaties hiervan. Volgens deze expert is het slechts een kwestie van tijd voordat de prijs van Bitcoin weer een opwaartse trend laat zien, met de potentie om zijn historische hoogtepunt van $73.500 te overstijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt tot $57.000 – Hoe nu verder?
Nederlandse crypto-analist verwacht mega-koersval Bitcoin naar $55.000
Glassnode: Euforie rondom Bitcoin koelt af, maar bodem is in zicht
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’