Bitcoin stijgt, Bitcoin groen
Bitcoin

Bitcoin op het punt om te Exploderen? Analist ziet Gigantische Bullrun aankomen

De populaire analist InvestAnswers voorziet een gigantisch bullish scenario voor Bitcoin. In een nieuwe video op YouTube deelt de analist met zijn ruim 444.000 abonnees dat de voor de verkoop beschikbare Bitcoin supply voor het eerst in de geschiedenis daalt in aanloop naar een halving. De beschikbare supply is de hoeveelheid Bitcoin die niet in handen is van hodlers of investeerders met een minimale geschiedenis van verkopen.

Voor nu staat de volgende halving van Bitcoin voor april 2024 op het programma.

Bullish in aanloop naar de halving

Met de volgende halving daalt de blokbeloning voor miners voor het produceren van een blok van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok. “Het idee van deze grafiek is om de beschikbare supply weer te geven en de zwarte bollen vertegenwoordigen het moment van de halvings. We zien nu voor het eerst in een cyclus dat de supply daalt voordat we de halving gehad hebben dames en heren”, aldus InvestAnswers.

Volgens de handelaar kan de dalende supply van Bitcoin bij de beurzen de katalysator voor een gigantische bullrun zijn. “Deze. daling van de supply leidt waarschijnlijk tot een gigantische bullrun in de toekomst. Ik weet niet of het deze bullrun zal zijn of de volgende. Maar ik weet zeker dat het gaat gebeuren”, zo gaat hij verder.

InvestAnswers wijst ook op de institutionele adoptie van Bitcoin, waaronder de aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF door het grote BlackRock. Ook dat zal de vraag naar Bitcoin doen toenemen, waardoor de beschikbare supply nog verder daalt.

“De institutionele beleggers kloppen op de deur: BlackRock, Fidelity, Deutsche Bank, Crédit Agricole, Citadel, noem ze allemaal maar op. Ze komen er allemaal aan en waarschijnlijk nog honderden anderen ook. Deze paar namen bij elkaar beheren al voor 27 biljoen dollar aan assets”, zo stelt InvestAnswers.

De market cap van Bitcoin

Dat getal is gigantisch als je bedenkt dat de totale market cap van Bitcoin momenteel op ongeveer 0,5 biljoen dollar ligt. Slechts een fractie van die 0,5 biljoen dollar is momenteel beschikbaar voor de vrije verkoop op beurzen. “Jullie kunnen de berekeningen zelf doen. Het is het mooiste macro-economische experiment dat ik ooit heb gezien. Ik word iedere dag weer enthousiast als ik naar de data kijk”, aldus de analist.

Uiteindelijk moeten we het nog maar zien natuurlijk, omdat de resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst kunnen bieden. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 30.458 dollar en staan we nog redelijk ver van de all-time high van 69.000 dollar vandaan.

Wat dat betreft is het lastig om te stellen dat we momenteel alweer in een nieuwe bullmarkt zitten. Daarvoor lijkt het op dit moment echt nog te vroeg en moet de koers nog wat stappen zetten. Dat neemt niet weg dat het onmogelijk is om in 2023 al richting nieuwe all-time highs door te schieten voor de Bitcoin koers.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoins kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin vs. Goud: BTC koers van $640.000 in het verschiet?
Kiyosaki: Bitcoin van onschatbare waarde bij introductie van CBDC
BitGo CEO: ‘Bitcoin kan vervangen worden door iets beters’
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers