crypto crash
Bitcoin

Populaire crypto analist voorziet nieuwe koersval voor Bitcoin

De populaire analist Benjamin Cowen waarschuwt voor een gigantische correctie van de Bitcoin koers. Je zou zeggen dat we die al gehad hebben, maar Cowen denkt dat Bitcoin nog kan terugkeren tot het niveau van 50.000 dollar op de weekgrafiek.

Zomerse problemen voor Bitcoin

In de zomer is het vaak rustiger op de financiële markten en dat kan volgens Benjamin Cowen weleens voor problemen zorgen bij Bitcoin.

Cowen denkt dat Bitcoin het patroon uit de zomer van 2021 kan herhalen. Destijds was er eind april een verkoopgolf, gevolgd door een wekenlange rally in mei en daarna het vervolg van de neerwaartse trend in de zomermaanden.

“Je kunt zeker een diepere terugval krijgen richting de 50.000 dollar. Ik denk zeker dat een dergelijke koersval tot de mogelijkheden behoort”, aldus de analist.

Voor nu lijkt Bitcoin zich weer even boven de 60.000 dollar te manifesteren. Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 61.500 dollar en mogen we in ieder geval hopen dat de correcties voorbij zijn.

Weinig grote correcties voor Bitcoin

Wat de correcties betreft valt het Cowen op dat ze niet extreem groot zijn geweest tijdens deze cyclus.

“We hebben niet veel grote pullbacks gehad. Veel van die pullbacks zijn zelfs redelijk beperkt geweest, met name ten opzichte van de afgelopen cyclus”, aldus Cowen.

Nu zagen we volgens hem een maximale daling van 23%, terwijl we in 2019 een daling van 50% zagen na de top, we na de start van de pandemie een gigantische tik kregen en ook in 2016 correcties van 30% tot 40% zagen.

Voor nu moeten we echter de inflatiecijfers uit de Verenigde Staten afwachten. Als die vandaag hoger binnenkomen dan verwacht, dan kan dat het voorzichtige optimisme dat momenteel voelbaar is weer helemaal naar de achtergrond dwingen.

Dan zou een koersdaling van 30% tot 40% niet eens onmogelijk zijn voor Bitcoin (vanaf de all-time high gemeten natuurlijk).

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen