Bitcoin crash
Bitcoin

Crypto analist waarschuwt: Bitcoin aan de vooravond van nieuwe koersdalingen

De populaire pseudonieme analist The Flow Horse waarschuwt voor nieuwe koersdalingen van Bitcoin. Hoewel de meeste mensen in de markt nog altijd razend bullish zijn over de digitale munt, ziet The Flow Horse op de korte termijn ook wat gevaren ontstaan.

“Ik ben voorzichtig nadat iedereen gisteren doodleuk weer allemaal long-posities opende op Bitcoin…”, aldus The Flow Horse.

Wat is er aan de hand?

The Flow Horse verwacht dat er een “sell-the-news” evenement aankomt voor Bitcoin.

Daarmee verwijst hij natuurlijk naar de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Volgens de analist is het heel goed mogelijk dat we in aanloop naar de lancering enorme stijgingen zien, om vervolgens op de dag van het nieuws over de goedkeuring een gigantische daling krijgen.

Waarom?

Omdat de meeste mensen zich NU AL inkopen voor deze bijzondere gebeurtenis.

Ergens klopt die analyse natuurlijk niet helemaal, want dat zou betekenen dat niemand de aandelen van de Spot Bitcoin ETFs gaat kopen. Als de ETFs debuteren en het een succes is, dan moeten de ETF-managers een gigantische hoeveelheid Bitcoin uit de markt halen.

Wat dat betreft is er zeker geen garantie op een “sell-the-news” evenement als het gaat om de Spot Bitcoin ETFs.

Gaat de Bitcoin koers onder de 40.000 dollar zakken?

Als The Flow Horse gelijk krijgt en Bitcoin gaat corrigeren, dan zou het volgens hem mogelijk kunnen zijn dat we onder de 40.000 dollar zakken.

Vooralsnog lijkt dat echter een vals alarm te zijn, omdat de Bitcoin koers sinds de correctie van afgelopen maandag weer flink gestegen is. We zijn op maandag onder de 41.000 dollar gekomen, maar inmiddels vechten de bulls alweer om de grens van 43.000 dollar.

Het kan natuurlijk zijn dat we een nieuwe verkoopgolf krijgen, maar de steun van de bulls is op dit moment krachtig. Iedere correctie wordt redelijk snel opgekocht door de bulls.

Als de analyse van The Flow Horse uitkomt, dan zien we binnenkort een Bitcoin koers van 39.000 tot 38.000 dollar.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging