Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Portugal wordt langzaamaan een ‘paradijs’ voor Europese Bitcoiners

Het zonnige land verwelkomt steeds meer Bitcoin fans. Dit omdat crypto investeerders hier profiteren van veel lagere belastingen.


De ‘Bitcoin familie’

Zwitserland staat momenteel in de schijnwerpers omdat het de meest cryptovriendelijke jurisdictie in Europa is. Maar Portugal begint zichzelf ook op de kaart te zetten. De republiek biedt inderdaad meer dan alleen verbeteringen aan de kwaliteit van leven voor eigenaren van Bitcoin (BTC), inclusief een aantrekkelijke fiscale omgeving en een groeiende gemeenschap.

Een wet uit 2016 van de Portugese belastingdienst bepaalde dat, omdat cryptocurrencies niet als valuta worden beschouwd, ze in Portugal geen wettig betaalmiddel zijn en daarom onbelastbaar zijn.

Naast veel andere Bitcoiners, verhuisde de ‘Bitcoin familie’ ook naar Portugal. De familie bestaat uit een Nederlands gezin dat in 2016 al hun bezittingen heeft verkocht en alles heeft ingezet op de munt.

Didi Taihuttu is de vader van de Bitcoin familie. Volgens Taihuttu is de gemeenschap sindsdien enorm gegroeid. Hij vertelde het volgende:

“Ik weet dat de grote Bitcoiners al in Portugal wonen. Ze zijn anoniem. Ze geven hun geld uit aan huizen en ze geven hun Bitcoins overal aan uit.”

Acceptatie door handelaren is inderdaad in opmars: sommige Portugese inwoners kunnen hun energierekening in BTC betalen. Ook brengt de Spaanse startup BitBase steeds meer Bitcoin-geldautomaten en -winkels naar de grote steden. Coinmap citeert dat er al 57 handelaren en detailhandelaren in de omgeving van Lissabon zijn die BTC accepteren.

Er komen ook genoeg BTC-only bedrijven uit Portugal. John Carvalho, CEO van Synonym, is onlangs naar Portugal verhuisd en Aceita Bitcoin, of “Accept Bitcoin”, een non-profitgroep van BTC-enthousiastelingen, maakt ook vaart.

Tiago Vasconcelos, de Bitcoiner achter Aceita Bitcoin, werd geïnspireerd door het Bitcoin Beach-experiment van El Salvador. Hij heeft zijn zinnen gezet op het algemeen geaccepteerd maken van Bitcoin Lightning-betalingen in zijn thuisland.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Gunstige omgeving voor Bitcoiners

Hij vertelde dat hij “hoopt dat handelaren de uitdaging aangaan en experimenteren met BTC als betalingsoptie”, eraan toevoegend dat Portugal “erg vriendelijk” is voor Bitcoin. Vasconcelos legde het volgende uit:

“Portugal belast crypto niet. Dit is misschien wel de beste tijd om de technologie te leren kennen en ermee om te gaan.”

Taihuttu grapte in zijn interview dat er een mogelijkheid is voor BTC om wettig betaalmiddel te worden in Portugal. “Het is al geld in El Salvador, waarschijnlijk binnenkort in Honduras. Hopelijk ook heel snel in Portugal, want ik denk dat Portugal alle ingrediënten heeft.”

Hoewel wettig betaalmiddel misschien een brug te ver is, heeft de Portugese Blockchain Association onlangs verklaard dat de regulering van crypto-activa belangrijk is. Matt Koller, mede-oprichter van het Zwitserse bedrijf Pocket Bitcoin, werpt licht op het veranderende regelgevingslandschap.

Koller legde uit dat het gunstige standpunt van Portugal over Bitcoin waarschijnlijk niet snel zal veranderen. Volgens hem wordt dit gesuggereerd door de uitkomst van de parlementsverkiezingen in januari 2022.

Maar er zijn meer redenen waarom Bitcoiners naar Portugal verhuizen:

“Naast een voordelig juridisch kader, spelen de 300 dagen zon, de lieve Portugese mensen en cultuur en de voortreffelijke keuken zeker ook een rol.” Aldus Koller.

Voor Taihuttu is verhuizen naar Portugal een no-brainer. “Portugal zou de nieuwe haven voor Bitcoiners moeten worden”, zei hij.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten