Hack Nieuws

Hack Nieuws

Premier India slachtoffer van crypto Twitter hack

Het is een groep hackers gelukt om een van de Twitter-accounts van de Indiase premier Narenda Modi binnen te komen. Vervolgens konden zij een bericht Tweeten waarin aan de volgers van Modi gevraagd werd om een donatie te doen, in de vorm van cryptocurrency.


Alias John Wick

Het zou naar verluidt gaan om het Twitter-account ‘narendramodi_in‘. Dit Twitter-account is gekoppeld aan de persoonlijke website én de mobiele applicatie van Modi. Dit account was vervolgens het doelwit van de hackersgroep, die zou opereren onder de naam ‘John Wick’.

Op het account, dat ruim 2.5 miljoen volgers heeft, werd vervolgens gevraagd voor een genereuze donatie aan het ‘PM National Relief Fund’, dat tevens tegen het wereldwijde COVID-19-virus strijdt. Mensen konden een donatie doen in zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH).

In eerste instantie waren 2 adressen zichtbaar; 1 voor BTC en 1 voor ETH. Deze werden snel daarna echter weer verwijderd. Naar verluidt zou echter geen geld zijn gestuurd naar 1 van deze 2 adressen.


Niet alleen de premier

Door de hack is Modi echter niet de enige die het doelwit is geworden van hackers. Zo werden afgelopen juli nog ten minste 130 Twitter-accounts van spraakmakende personen gehackt, hoogstwaarschijnlijk door een slim aangepakte social engineering hack.

Zo werden bijvoorbeeld de accounts van Barack Obama, Joe Biden en Elon Musk gehackt. Vervolgens werden op diverse accounts ook Tweets geplaatst, waar een neppe crypto-giveaway aan gekoppeld werd. In ruil voor een donatie in bijvoorbeeld BTC, zou het dubbele worden teruggestort. Dit laatste bleek echter nooit het geval te zijn geweest. Het meesterbrein achter deze aanval is inmiddels gearresteerd en het proces hiervoor loopt nog. Een mogelijke 4e deelnemer wordt nog gezocht.

Hiermee lijken cryptocurrency-gerelateerde scams momenteel in optocht te zijn. Pas hier dus altijd goed mee op.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten